„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост


Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(..) is not within the allowed path(s): (/home/darsi/public_html:/home/darsi/public_html/../conf:/tmp:/home/darsi/conf/tmp:/home/darsi/conf/logs) in /home/darsi/public_html/plugins/content/lightgallery/lightgallery.php on line 123

БИОГРАФИЯ НА

РУМЯНА СЛАВЧЕВА ИВАНЧЕВА

Румяна Иванчева е родена на 13 Ноември 1962 год., в гр.София в едно работническо петчленно семейството. Баща й е тракторист, рационализатор, който създава уреди и машини, изобретява всевъзможни хитрости от ежедневието. Майка й е домакиня близо десетилетие, след което работи като търговски работник и администратор. В първите години на Демокрацията, семейството изгражда дребен семеен бизнес, който в кризата през 1997 год., е спрян, с цел предпазване от фалит. Понастоящем родителите са живи и здрави, обитават прекрасно кътче, наречено „Грастелуба”.

 

В ранните си години Румяна е бунтар, непримирим индивидуалист с борбен характер. Често участва в игрите на момчетата, но се увлича и много от литература. Тя е сред най-изявените и добри ученици в училище, но едновременно и сред най-лошите по оценка на поведението (нещо което в днешни дни не е популярно).

Решаваща роля в живота и оказва, учителка по български език и литература от прогимназиалния курс – Райна Савова, която първа открива заложбите и влиянието върху останалите хора. По ирония на съдбата, оттам тръгва и лутането от едно училище към следващо, в търсене на истинското й призвание.

 

Завършва СПТУ по Електротехника „Климент Ворошилов” през 1980 год. Същата година подновява обучението си в Техникум СЕ „А.С.Попов”, със специалност „Изчислителна техника”. Същата година постъпва на работа в завод „Сигнал”, част от СО „Електрон”, под шапката на Кинтекс. Професията с която започва професионалната си кариера след бурен скандал с ръководството е бакелитопочиствач. Скоро след това, амбицията и уменията не остават скрити за тогавашното ръководство и тя поема по стълбицата нагоре през монтьор, настройчик на радиостанции, настройчик на БТР и ОТКК.

 

През 1983 година след кратък романс се омъжва за Спас Иванчев, понастоящем съдия от ВАС, от който има дъщеря и син. По нейни изказвания, това е най-ползотворния и продуктивен период от досегашния и живот. През 2000 година брака е разтрогнат. Дъщеря й е писателката Ади Спасова, известна с крайния си изказ и натуралистичните си възгледи. В днешно време бившите съпрузи се радват на две внучета. През 1989 год. Румяна е приета в Технически университет София, в който се дипломира през 1995 год., със специалност „Инженер по електроника и автоматика”, магистърска степен.

 

Периодът след демокрацията е труден, затварят се заводи, разрушават се предприятия. „Сигнал”, още повече, че е част от военните структури, не прави изключение. Това е трудното време на цялостна демилитаризаця в страната. От 1992 година, тя напуска военната структура и постъпва на работа в „ Дом № 6„ – заведение за душевно болни хора в с.Подгумер, в покрайнините на София. Трите години, в които работи там, я променят коренно – цялата тази безпределна болка и пътят на всяко човешко страдание, я превръщат в смирен, разбиращ и въздържан човек.

В началото на 1995 година, след безплодна борба с тромавата и безскрупулна машина на българската бюрокрация и сблъсъкът й безпрецедентната корупция, Румяна е уволнена от поста „Завеждащ административно стопанска част”. Това не я спира да продължи образованието си по специална програма на Дружество „Знание” и Нов Български Университет, наречена „Фирмен мениджмънт”. Програмата е за пренасочване на специалисти, завършили висше образование и насърчаването им към предприемачество без инвестиции. Това е нова повратна точка в професионалната й кариера.

 

Месец Ноември същата година, Румяна Иванчева, Таня Ангелова и Ваня Пешева, създават счетоводна къща „Икономикс”. След 6 години съвместна работа се разделят. Румяна Иванчева и Таня Ангелова, създават нова Счетоводна къща с име „Дарси”. Предприятието съществува до ден днешен.

През 2004 год., Румяна Иванчева вече е студент по Икономика в МВБУ гр. Ботевград. Завършва бакалавърска степен през 2007 год. Същата година, продължава магистърска степен в Стопанска Академия „Димитър А.Ценов” гр. Свищов. Завършва Академията през 2009 година.

Междувременно работата в счетоводния бизнес продължава, но нейния дух не е спокоен, а дори напротив, изправя я по пътя на постоянното търсене за смисълът на онова нещо, което да стане нейна мисия. Тези търсения я срещат с един неповторим учител и практик в сферата на мениджмънта на име Алекс Яновски.

В годините от 2009 до 2014, тя е вече наясно, че животът става все по-суров, не само за хората по целия свят, но преди всичко за бизнес средата в нашата Родина. Прощаването на родители и деца, тръгнали на гурбет, неволите на същите тези деца по държавите по света и най-вече отчаянието в останалите застаряващи и болни хора тук, я карат да направи своя избор. И когато цяла България разбира от медиите за героя на нашето време учителя Теодоси Теодосиев, тя вече има своя отговор. Пътя е ясен, началото е поставено, изхода е неизвестен. Идеята и е да промени мисленето, да вдъхне увереност, да изгради ядро от знаещи и можещи непримирими хора. За нея отговора на въпроса „Материя или съзнание – кое е първо?”, е категоричен –Съзнанието!

 

Увлечението й по китайската астрология датира от 2000 година. Първата книга за нея на тази тема е на руски език, от български автор с име или псевдоним Александър. Информацията в този период е оскъдна, публикациите малко на брой. Тя разбира значението на тази информация и търси в годините учител, който да я въведе в дебрите на метафизиката. В годините тя натрупва известен опит, но ключа към тези тънки науки намира през 2014 година в лицето на руския специалист по китайска метафизика Юрий Сбитнев. Програмата, която изучава е Фън шуй, Ба Цзи и Ци мен Дун Цзя. Тези три елемента, според нея са котвите, които Вселената е дала на всеки от нас. Фън шуй – това е мястото, където пребиваваш, Ба Цзи – е това, с което Твореца те е дарил като характер, здраве, късмет и др., а Ци Мен е посоката, която е подходяща за всеки. Те са даденост, остава да се променя само човека с неговото мислене и действия.

 

Free Joomla Lightbox Gallery