„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

Как да направим Карта на желанията

Публикувано от на в Карта на желанията
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 7563
  • Абонирайте се
  • Печат

КАК да направим карта на желанията.основи на изпълнението

Картата може да се създаде в различни изпълнения. Ще разгледаме няколко от тях от гледна точка достигане на максимална ефективност.

 

Основни варианти за изпълнение на Картата са:

1. Голяма карта за стена;

2. Малка карта в папка;

3. Всички сектори поотделно;

4. Виртуална.

 

Разглеждаме всеки вариант подробно.

 

ВАРИАНТ 1. голяма карта на желанията за стена

 

Най-разпространеният и ефективен вариант от всички. Картата е поставена в красива рамка със стъкло и е окачена на стената на специално избрано място. Картата на Желанията е достатъчно голяма, дължината на рамката е 50-60-70 см., може и по-голяма. Препоръчетелно е тя да е с размери 68х68 см., и това е поради вибрацията на числата 6 и 8, според китайската метафизика. Също подходящ размер е квадрат със страна 48 см. Защо са нужни тези уточнения, поради това, че в тези вътрешни 9 Сектора, ще трябва да поместите вашите колажи. Кагато те са малки, това е достатъчно трудно, дори в някои случаи и невидимо, неразпознаваемо. Това е най-ефективния начин за изпълнение на тази техника.

 

Но, има случаи в които този вариант не е подходящ – когато живеете в общежитие или споделяте обща квартира. В този случай не особено близки до Вас хора, ще могат да видят този съвършено ваш артефакт, а това не е желателно. Някои се присмиват, други облъчват Картата с негативизъм. В този случай се подхожда към преход към друг вариант на изпълнение.

 

ВАРИАНТ 2.  Малка карта на желанията в папка

 

Ако е необходимо да скриете вашата Карта от нежелани погледи, то напълно логично е, тя да се смали до някакъв размер, за да се съхранява в албум или малка папка. Може да се постъпи по този начин, но веднага излизат на преден план няколко проблема за отстраняването на които ще напомним сега: 

Най-голямата трудност идва от недостатъка на място. Съдете сами: Формата на листа А4 представлява размер 21 х 29 см. На обикновен принтер може да се принтира квадратна рисунка не по голяма от размер 20 х 20 см. Разбира се, това е благоприятен размер, но крайно недостатъчен. 

 

В този случай всеки от 9 квадрата ще има страна около 7 см. В това ограничено пространство, ще трябва да се разположи също и покровителя на този Сектор, ясно е, че е затруднително. 

Това е основния минус на този вариант. Плюса е, че тази Карта може да се държи далеч от очите на недоброжелателите. Можете да си я разположите в папка с файлове на вашия компютър и да я гледате, когато си поискате. 

Като се има впредвид развитието на съвременните компютърни технологии, всичко може да се направи, за това, ще ви трябва копютърен специалист, който да направи отделни карета на различните сектори, след това да ги умали и крайният продукт да разположите на собствения си компютър. И това е идея.

 

ВАРИАНТ 3.  ВСички сектори отделно

 

Съществува и такава възможност, да се изготви всеки сектор отделно на формат А4, след това да се разпечати и да се постави в папка, по поредността на секторите. По същият начин, може да се направи файл в който също последователно да се преглеждат страница по страница създадените колажи. Така всеки сектор ще има подходящата големина и размер. 

За съжаление, ние не можем да препоръчаме използването на този вариант. Проблема идва от това, че 9 Сектора са отделени един от друг. За някой това може и да не е особен проблем, но според китайската метафизика, това е недопустимо. Какво толкова се е случило? – ще каже някой. Проблема е там, че се разрушава нейната вълшебна структура, като в този случай ще имаме не една а девет различни карти. В такъв случай картата ще работи в пъти по-неефективно. Препоръчваме вариант 2, като по-надежден.

 

Съществуват огромно количество други нюанси, пренебрегването на които може да понижи ефективността на този вълшебен инструмент десетки пъти. Това ли Ви трябва? Много от нашите препоръки ще ви се сторят странни, неразбираеми, несъществени. Това съответно може да ви накара да пренебрегнете някои от тях. Но уверяваме ви, че всяка наша препоръка, всеки секрет и всеки съвет са били изпробвани, препроверени и изучени. Всички те са важни. Нашият съвет е – не се опитвайте самостоятелно да решавате кое е важно и кое не. Нали ще правите Карта на Желанията или Карта на Съкровищата, или карта на Мечтите, то тогава направете я правилно. Не си струва да рискувате собствените си мечти!

 

ВАРИАНТ 4. ВИРТУАЛна карта на желанията на екрана на компютъра

 

В нашата практика се срещат и такива случаи, когато картата се изготвя на програма Photoshop и просто се съхранява на компютъра. В този случай, картата може постоянно да се намира пред очите ви и да бъде мигновено прибрана от екрана при поява на външно лице.

 

Настоятелно Ви молим, да не постъпвате така. Инструмент, създаден по този начин, едва ли може да осъществи ефективно реални желания. Картата, трябва да съществува реално, за да може да я пипнеш. Но е напълно реално и допустимо, картата да се снима, да се постави изображението на компютъра, за да може във всеки момент да я погледате.

 

Да обобщим, най-добрия вариант на Картата е голяма в рамка, висяща на стената. Ако е наложително да скриете Картата от чужди погледи, то най-добрия вариант е да се изготви карта с малки размери, състояща се от 9 квадранта. 

Напомняме, че всичко казано до тук е именно с цел да се достигне максимална ефективност. Също така сме наясно, че и най-зле съставената карта е по-добре от никаква. В никакъв случай не твърдим, че карта изготвена в съответствие съветите на други автори, няма да работи. Просто в нашия случай, ние знаем, че тази Карта работи максимално ефективно. Това е причината да я намирате на страниците на нашия сайт и нашия обучителен курс

0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Вторник, 22 Октомври 2019