„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

Да се запознаем правилно

Публикувано от на в За мъжа /бизнесмен/
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 8218
  • Абонирайте се
  • Печат

 

b2ap3_thumbnail_hand-shake.jpg[button type="DANGER"]ВНИМАНИЕ[/button]

[button type="BUTTON_TYPE"]...[/button]
[button type="BUTTON_TYPE"]...[/button]
[button type="BUTTON_TYPE"]...[/button]
[button type="BUTTON_TYPE"]...[/button]

 

[button type="BUTTON_TYPE"]...[/button]

За много хора, навиците за общуване са прекалено сложни, особено в разговор с непознати хора. А дали запознанствата са на едно от последните места по пътя към успеха?


 

Хората се страхуват, защото не знаят с какво могат да започнат ново запознанство: какво да кажат и как да подходят. Те нямат необходимите комуникативни навици. Боят се, да не покажат себе си в негативна светлина, като кажат не това, и не така. Такъв страх обикновено е свързан с нивото на увереност в себе си и занижена самооценка.

В крайна сметка, правилата за запознанства, не са толкова трудна работа. Днес, ние ще ви разкажем как да решите няколко проблема, поради които е така сложно да се общува с непознати хора.

Повишаваме самооценката си

И така, ако искате да се научите как да предприемате нови запознанства, първоначално ще трябва да поработите със своята самооценка. На първо място, ясно си дайте сметка че: „Хората Ви виждат и възприемат така, както Вие виждате и възприемате себе си!” Ако вие симпатизирате на себе си, то и хората ще видят във ваше лице приятен и интригуващ човек.

Укрепваме своята увереност

Не позволявайте на никой да оценява вас, вашите постъпки, думи и цели. Никой не може достоверно да оцени вашите действия. Дори вие сами не можете да ги оцените. Защото никой не може да знае, какви ще са последствията предварително.

Не трябва да се страхувате, че хората ще си помислят нещо за вас, че ще ви погледнат с други очи. Напротив, убедете себе си, че с това си действие вие им правите добро: нека си мислят за вас, ако нямат за какво друго да мислят.

Твърдо знайте своите достойнства и силните си страни!

За да ги узнаете, нека малко поработим върху това. Необходимо ви е да направите списък със своите силни и слаби страни. За да изпълните тази препоръка, ще ви трябва лист хартия. Разделете листа с права, хоризонтална черта на две половини. Напишете от едната страна „Моите силни страни”, а от другата страна – „Моите слаби страни”. Започнете да пишете. Ако това ви се отдава трудно, то попитайте своите приятели и познати, какво ценно виждат във вас. Когато запълните тази страничка, вие ще бъдете изумени, защото силните страни, които притежавате, ще се окажат значително повече. Вие просто не сте ги забелязвали. Започнете от днешния ден да се фокусирате повече над тях.

Фокусирайте се над това, което ви се получава с лекота. И не се ругайте, за неща, които все още не сте научили. Спомнете си малчуганите, когато се учат да връзват връзките на обувките си. Какво страшно има в това, че при вас все още нещо не се получава? Утре ще бъдете по-добри от днес.

Какво да правим със слабите си страни? Преди всичко, трябва да си признаете, че това не са ваши недостатъци. Борете се с тях! Преди да кажете или да направите нещо в разрез с каноните на етикета, просто се замисляйте по-често.

 

0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Неделя, 20 Октомври 2019