„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

Фън-шуй Летящи Звезди през 2015 год.

Публикувано от на в Фън шуй
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 7769
  • Абонирайте се
  • Печат

 

 

Енергиите фън-шуй, наречени Летящи звезди, през 2015 година подлежат на промяна. Затова, за да можете през 2015 година да получите повече ползи от обкръжаващото ви простронство, а и за да не се подложите на вредни въздействия е важно да се анализират значимите места във вашия дом и офис. 

За да можете да определите, къде във вашето жилище, кой сектор се намира, вземете план на своето жилище и направете върху него мрежа от еднакви правоъгълници 3 на 3. След това надпишете тези правоъгълници в съответствие със своите измервания. 

Как да направим измерванията?

Намерете компас, можете да го намерите в приложенията на собствения си смартфон. Застанете на прага на жилището си, с лице към коридора. Компаса трябва да е разположен около нивото на пъпа на измерващия. Насеверете компаса. Червената част от стрелката, трябва да съвпада с посоката Север. Отчетете, колко градуса показва компаса перпендикулярно на прага на жилището.

Градуси съответстващи на посоките на света.

Север                    от 23,5 градуса  до 140,5 градуса

Северо-Изток       от 68,5 градуса  до 23,5 градуса

Изток                     от 113,5 градуса  до 68,5 градуса

Юго-Изток             от 155,5 градуса  до 113,5 градуса

Юг                          от 203,5 градуса  до 155,5 градуса

Юго-Запад              от 248,5 градуса  до 203,5 градуса

Запад                       от 293,5 градуса  до 203,5 градуса

Северо-Запад         от 138,5 градуса  до 293,5 градуса

След като сте отчели входа, го нанесете върху схемата с квадратчетата, като следвате полето, където е входната ви врата. Точно срещу него нанесете върху плана си противоположната посока. Пример: Отчитате 250 градуса от компаса. Входа е по средата на жилището ви. В квадратчето от първия ред, по средата запишете посоката Юго-Запад. Срещу нея се намира Северо-Изток. И така докато запълните квадратчетата. Това е възможно най-елементарен подход, не е достатъчно точен, но за начало е отправна точка. След това вижте кои са подходящите зони и кои не според посоките на света, описани по-долу.

Ако вашето жилище има остъклен балкон, тогава включете този балкон в общия план. Ако балкона не е остъклен, то го считайте като част от улицата и не го добавяйте в общата площ на жилището.

 Не всички сектори в дома представляват интерес от гледна точка на фън шуй на Летящите звезди.

Летящите звезди, попадащи в рядко използвани помещения, такива като склад или санитарен възел, не оказват сериозно влияние. Затова, ако там се окаже негативна летяща звезда, то тя не трябва да ви безпокои, т.к. тя няма да причини вреда (само, ако вие неволно или без да знаете я разтревожите). Означава, че не трябва да правите корекции на абсолютно всички свои сектори. Просто в местата на неблагоприятните летящи звезди не правете ремонти, не пробивайте стени, не удряйте силно и това е напълно достатъчно.

Летящите звезди фън-шуй влияят на значимите места в дома – там където се намира входната врата, спалнята и работното място. Ако в тези места попада някоя от добрите звезди – тогава прекарвайте там по-голяма част от времето си. А ако там се окаже негативна звезда, тогава си струва да приложите подходящо средство за корекция и да се постараете по-рядко да бъдете на даденото място.

За време на смяната на летящите звезди се счита новата слънчева година по китайския календар. През 2015 год. Тя ще настъпи на 4 февруари.

И така, какви сектори от гледна точка на Летящите звезди фън шуй през 2015 год., ще бъдат благоприятни, и кои ще са по-малко благоприятни.

 

Карта на Летящите Звезди за 2015 година

 

В Центъра на картата на Летящите Звезди се намира – Нефритената Тройка. Тази звезда притежава изцяло агресивен характер и е достатъчно рязка. Но центъра няма свое определено място, затова през 2015 година Звездата – Нефритена тройка не се корегира. Тя просто ще влияе като фон на годината. Тройката е владетел на скандалите, така че, през 2015 год., внимавайте с острите изказвания, ако е възможно.

Запад

Ето го най-опасното място през 2015 година. В западния сектор прелита звездата на неприятностите –  Жълтата Петица. Тя е „най-сложната” от всичките 9 летящи звезди. Съвместното пребиваване с нея донася болести, нещастни случаи, парични проблеми и сходни неприятности.

 

На Запад през 2015 год., не се препоръчва да се спи, да се работи, да се учи, да се вземат съдбоносни решения или да се обсъждат значими въпроси.

Най-опасното място в 2015 год. – това е западната част на западната стая.

Ако вашата спалня или работното ви бюро се намират на запад, в западната стая, тогава е желателно да ги преместите на друго място.

За защита от звездата – Жълта Петица през 2015 год., може в този сектор да окачите на запад метална китайска камбанка със 5 или 7 тръбички, или специалното средство „Сол, Вода и монети” за цялата година.

Как се прави защита със "Сол, Вода и монети"?

Вземете метална или бяла чиния. Бялото е цвета на метала и е еднозначно. В центъра на чинията поставете буркан или съд, пълен до 2/3 с морска сол. Допълнете с вода. Около буркана поставете 6 жълти и една бяла монета. Периодично допълвайте съда с вода, защото се изпарява с времето. Тази защита е изключително силна. С времето, в нея се натрупва мощна негативна енергия, и при всякакво преместване или докосване на защитата, задължително се използват ръкавици. След периода на защита, всичко това се изхвърля в кофата за буклук, отново с ръкавици. Моля да се съобразите с това обстоятелство във времето. 

Ако вашата входна врата е разположена на запад, тогава окачете на дръжката на вратата метално звънче. При отваряне на вратат, то ще издава мелодичен звук, който ще успокоява звездата 5. Също така в такава ситуация не трябва да давате пари на заем, или самите вие не трябва да теглите заем в течение на цялата 2015 година. Заемите, може да не ви върнат, а кредитите ще ви бъде тежко да ги връщате!

Но дори вие да не се намирате на запад и да не сте постоянно в контакт с Жълтата Петица, в никакъв случай не трябва да шумите, да пробивате, да забивате гвоздеи, да правите ремонт в този сектор.

Спазвайте тези препоръки и тогава неприятностите от Жълтата Петица през 2015 година, ще ви заобиколят!

 ЮГо-Изток

 

На юго-изток прелита друга неблагоприятна Летяща Звезда – Двойка Черна. Тя също и известна под названието – Звездата на болестите.

 

В юго-источния сектор тя е особено зла.

 

 

Ако често ви се налага да бъдете на юго-изток, и това е неизбежно, тогава в течение на цялата година се заемете със своето здраве. Дори да сте напълно здрави, периодично правете медицински прегледи, давайте кръв за анализ, направете си пълни медицински изследвания. По този начин, вие ще създадете видимо впечатление, че боледувате, и по този начин ще „излъжете” звездата на болестите! А и няма да се разболеете истински.

Ако вие работите в сферата на медицината и използвате зоната на звездата Черна Двойка, в този случай вие ще имате много пациенти, а това означава и много клиенти. Проблеми със здравето също може да имате..., но ше имате и средства за лечение.

За отслабване на влиянието на звездата на болестите, използвайте на юго-изток Метал – Въздушни чанове, медна тиква Йу-Лу, 6 китаиски монети, или просто изделия от метал. Подходящи са дори метални гирички.

 

Юг

 

Юг е неблагоприятен през 2015 година. Тук прелита летящата звезда – Седем Червена., която още се нарича, „Звезда на грабежа” или „Ранен Войник”.

 

Както показва нейното название, тя провокира кражби, грабежи, ранявания, порязвания, хирургически операции. Освен това – сплетни, интриги и съдебни процеси.

За корекция на южния сектор, поставете клонки от воден бамбук, натопени във вода, или съд със солена вода. Водата трябва да е спокойна, пасивна, а не фонтан с клокочеща вода.

Също може да се използват сини предмети – например синьо килимче или синьо прокривало за спалня (ако на юг се намира вашата спалня).

 

Северо-Запад

 

Северо-запад е сектора на романтиката през 2015 година! Тук ще се намира Зелената Четворка, която може да бъде използвана за привличане на любов с помощта на фен-шуй. Тази звезда покровителства не само любовта и романтиката, тя също така е благоприятна за тези, които се занимават с творчество или образователна дейност.

 

 

Зелената Четворка, за съжаление има непрост характер и не винаги е благоприятна. Тя зависи в голяма степен от външното обкръжение.

Ако на северо-запад от дома ви са разположени красиви обекти – парк, ледена пързалка, детска площадка, красива планина или река – тогава Зелената Четворка ще ви донесе успех в любовните дела, в учението и изкуствата.

Но, ако на северо-запад се намират уродливи обекти, разрушаващи се сгради, замърсена и застояла вода, тогава се пазете – тази звезда може да ви донесе любовни скандали, изневери, разврат и други сексуални проблеми!

 

Юго-Запад

 

Юго-Запад – ето още един романтичен сектор през 2015 година. Тук „управител” е звездата Пурпурна Девятка (виолетова). Това е звезда - посредник, тя с лекота „сватосва” хората, подобно на сватовница. За разлика от звездата 4, имаща лекомислен и ветровит характер, Звезда Девятка е по-сериозна и способства „правилните връзки”, водещи до брак. За тези, които се стремят към такива отношиния, звездата 9 ще бъде дори по-полезна от звезда 4.

Пурпурната Девятка се нарича още и „Парична звезда” – тя покровителства продажбите, посредническите сделки, разширяването на търговските връзки.

За усилване енергията на летящите звезди, може от време на време да се пускат на юго-запад различни предмети, създаващи движение, като: фонтани, вентилатори, мобилни телефони, светещи фигурки. Също така в този сектор е благоприятно да се палят свещи през 2015 година. 

 

Север

 

На Север през настъпващата 2015 година ще се намира официалната Парична звезда на текущия период – Осмица Бяла. Тя донася пари, но тези пари няма да паднат от небето, а ще трябва да си ги заработим с труд. Благодарение на Бялата Осмица се увеличават обемите на работата, количеството на поръчките и клиентите – и като следствие ще нараснат и паричните доходи!

 Ако често използвате Северния сектор за сън, почивка, или работа, тогава за изкарване на пари, ще ви се отворят повече възможности. Ще трябва здраво да се потрудите и резултатите в края на годината, ще ви изненадат приятно.

 

Северо-Изток

 

Северо-Изток, като цяло е хубав сектор през 2015 година. Тук ще се намира още една благоприятна Бяла звезда – Шестица, която покровителства кариерното развитие. 

Тя се счита за полезна звезда за чиновници, ръководители, началници и управители.

 

Ако се стремите към повишение, към получаване на „нови звезди на пагоните”, то прекарвайте през 2015 година по-дълго време на Северо-Изток.

 

Изток

 

На Изток ще долети благоприятната звезда Единица Бяла. Това е звездата на мъдростта, интелекта, благородството и знатността, както и на знанието.

Тя ще донесе успехи в образователната сфера, ще способства за добрата репутация и ще увеличи доходите, получени с помощта на ума и знанията. 

 

Изток през 2015 год., е подходящо място за учение, интелектуална работа, обмисляне на важни дела. И разбира се ще бъде подходящо да се спи в източния сектор.

И така, да подредим нещата по сектори за 2015 година

 

Условно неблагоприятните сектори през 2015 година са ЗАПАД, ЮГ, ЮГО-ИЗТОК.

 Благоприятните сектори за 2015 година са:

  • За пари – СЕВЕР, ЮГО-ЗАПАД.

  • За кариера – СЕВЕРО-ИЗТОК.

  • За романтика и отношения – ИЗТОК, СЕВЕРО-ЗАПАД, ЮГО-ЗАПАД.

  • За обучение – ИЗТОК, СЕВЕРО-ЗАПАД.

Използвайте благоприятните звезди, колкото се може по-често – прекарвайте в местата на тяхното влияние повече време. И по възможност избягвайте неблагоприятните сектори – ОСОБЕНО ЗАПАД.

Тези тенденции ще бъдат актуални през цялата 2015 година. Но освен годишните звезди, съществуват още и месечни летящи звезди. Те добавят своята енергия към годишните и поради това всеки месец, всеки един от секторите променя своите характеристики, към добра или лоша страна. 

 Правилното използване на годишните летящи звезди е един от най-простите и действещи способи за подобрение на собствения късмет в нужните ви сфери и да изживеете 2015 година на височайшо ниво!

Бъдете в прегръдките на здрав и прекрасен фън-шуй!

Приятни минути на сайта darsibg.com

 
0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Неделя, 20 Октомври 2019