„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

Грижа за лицето при мъжете

Публикувано от на в За мъжа /бизнесмен/
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 8287
  • Абонирайте се
  • Печат

 Днес е модно да имаш добре поддържан външен вид. Социолозите твърдят, че мъжете, които имат равномерен цвят на лицето, имат много по-висока заплата в сравнение с останалите сътрудници.

 


 

При избора на сдредства за грижа за лицето при мъжете, трябва да се отчете, че кожата на мъжете има някои характерни особености – с 5% е по-тъмна, с 20% по-мазна от женската и два пъти по-чувствителна. Също така кожата на мъжа се отличава с по-голямото количество потни и мастни жлези, много по-интензивно кръвообръщение, наличие на космени фоликули. Козметичните компании, отчитайки тези особености, създават средства за грижата на лицето при мъжете на базата на натурални екстракти и компоненти.

Един от уникалните компоненти, който оказва овлажняващо и противостареещо действие се явява екстракта от женшен. Той позволява да се стимулира процеса на деление на клетките на епидермиса, подпомага и синтеза на колагена в кожата. Такива компоненти, като екстракта от кафяви водорасли, ксантанова смола, трегалоза, натриева сол, пиролидон-карбонова и хиалуронова киселина, помагат на кожата да поддържа нивото на влагата и насищането и със смоли на калций, калий, фосфор, желязо, магнезий, мед, манган, кобалт и други полезни вещества.

И все пак, грижата за кожата на мъжа само с козметика не е достатъчна. Върху състоянието на кожата огромен отпечатък оставя здравословното състояние и храненето на човека. За да бъде кожата сияйно здрава е необходимо да се обогати храната с витамини, минерали и белтъчини. Витамини С, Е, А, а също така и селен са способни да се справят с излишните ултравиолетови лъчи, витамин Д способства за доброто усвояване на калция. Биотина е прекрасен микроелемент за подхранване на кожата. Той се съдържа в пресните яйца, бананите, ориза и овесените продукти. Белтъчините и аминокиселините ще бъдат отличен помощник за регенерацията на кожата. Целулозата ще подари на кожата и косите естествен блясък.

Подарете си блестяща кариера и външност!

0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Събота, 19 Октомври 2019