„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

КАК ДАМАТА ВИЗУАЛНО ДА УВЕЛИЧИ ОЧИТЕ СИ?

Публикувано от на в За жената /бизнес дама/
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4110
  • Абонирайте се
  • Печат

Малките или близко разположени очи, могат да  причинят неудобство  на своята притежателка,  пък и всяка жена мечтае за очарователния замечтан поглед на големите очи.

Очите визуално могат да се увеличат с различни средства за гримиране и тяхното използване трябва да бъде максимално внимателно. Не е необходимо веднага да се прилагат всевъзможни средства и начини, защото може в крайна сметка целият макиаж да изглежда вулгарно, а това съвсем не ви е необходимо. Застанете пред огледалото и внимателно разгледайте анатомичната същност на своето лице. Как точно искате да увеличите своите очи? Очите биват малки и кръгли, близко разположени или обратно – широко разположени и при двата случая следва да подберем техника за определения тип очи.   

Дълги, извити мигли за визуално увеличени очи

Миглите играят важна роля за визуалното увеличение на очите. Вашата задача – направете миглите си удължени и извити, така очите ще станат зрително по широки и отворени. Спиралата следва да се нанася равномерно, старателно да се покрие всяка мигличка, крайчетата на миглите оцветете интензивно и ги направете най-дълги. Преди началото на нанасянето, миглите може да се извият със специално приспособление за мигли, а след това да се оцветят в желания цвят. Ако се подготвяте за някакво тържествено мероприятие или бизнес среща, можете да се възползвате от изкуствени мигли, особено, ако вашите мигли са слаби и тънки, в някои случаи и обезцветени. С изкуствените мигли вашите очи ще станат изключително изразителни.   

Форма на веждите за визуално увеличени очи

Веждите не са второстепенен елемент, както повечето дами си мислят, а тази част от лицето, от която много зависи общото излъчване. За да може визуално да се увеличат очите, следва да придадем на веждите форма на висока дъга. Също така обърнете внимание на цвета на веждите и на тяхната гъстота. Високите и правилно очертани вежди привличат вниманието към очите и визуално ги увеличават.   

Използвайте контурен молив за визуално увеличени очи

Белият контурен молив, трябва задължително да намери достойното си място във вашата козметична чантичка, ако желаете зрително да увеличите своите очи. Не трябва да се плашите, белия молив няма да стои на очите ви странно. Нанесете белия молив по вътрешния контур на долния клепач и по вътрешните ъгълчета на горния клепач. След това можете да нанесете основния тен. Вашите очи ще засияят и ще станат по-ярки и отворени. Ако очите имат присвита форма, то можете зрително да ги увеличите с черен контурен молив. Начертайте контур по горния и долния клепач, но при това не чертайте прекалено близко до миглите. След като нанесете молива, можете лекичко да го разтъркате с края на безименния си пръст, така контура ще изглежда по естествен. 

Игра със сенки за визуално увеличени очи

Ако желаете визуално да уголемите своите очи, то експериментирайте със сенки в по-светли тонове. В качеството на основен цвят изберете един от следните нюанси на  –  кремаво, пясъчно, бяло, светло сиво или сребристо. Сенките трябва да се нанасят не само на горния клепач, но и на пространството под веждите. Притежателките на по раздалечени очи, следва да избират сенки с оттенъка на очите си, например – зелен, изумрудено син, кафяв, син, или сребристо сив. По средата на горния клепач нанесете немного сияещи светли сенки, а приближавайки се към вътрешния ъгъл на окото, нанесете по наситен оттенък на сенките. 

Бизнес света очаква неотразимите си половинки!

0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Събота, 19 Октомври 2019