„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

Гимнастика в леглото

Публикувано от на в За жената /бизнес дама/
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 7757
  • Абонирайте се
  • Печат

Денят на съвременната бизнес дама, като правило е разчетен до минути. За спорт вече и време не остава.Съществуват простички упражнения, които могат да се правят направо в леглото.

Прозвънява будилника, завивката е отметната настрани, а вие се намирате в полусън. Отворете очи, затворете ги и отново ги отворете. Завъртете очните ябълки по часовата стрелка, а след това обратно. Това упражнение успокоява и тренира зрението.

Усмихнете се и направете няколко дихателни упражнения: поемете дълбоко въздух и спокойно издишайте. Повторете упражнението няколко пъти.

Легнали по гръб, изпънете ръцете нагоре пред тялото със стиснати  длани. Протегнете се внимателно и продължително, като същевременно  посоката е перпендикулярна на леглото. Протягането не само загрява мускулите на ръцете и ги подготвя за тежкия ден, но и стимулира изработването на ендорфини – така наречените хормони на щастието.

Присвийте колената към гърдите. Задръжте левия крак с ръце и изпънете десния крак напред. Повторете упражнението, като смените крака. С това упражнение разтягате мускулите на гърба и краката.

Легнали по гръб, изпънете ръце покрай тялото, а краката сгънете в колената и ги доближете към таза. Повдигнете таза, стегнете мускулите на дупето и завъртете леко на една страна, след това противоравно. Това упражнение помага за стягане мускулатурата на бедрата, които са били блокирани по време на съня.

Обърнете се по корем. Сгънете ръцете в лактите и лекичко повдигнете гърдите от леглото. Тялото остава извито от кръста нагоре. Подпрени на дланите, постепенно изпъвайте ръцете, като увеличавате извивката на гърба. Даденото упражнение укрепва мускулите на корема и вътрешната част на бедрата.

С длани разтъркайте ушите си до поява на топлина. Масажирайте носа. Масажа на ушите активира целия организъм, а масажа на носа изостря обонянието.

В края на гимнастиката седнете на ръба на леглото.  Изправете гърба вертикално и направете няколко кръгови движения с главата в двете посоки.

Завършете утринната гимнастика с душ. Не е препоръчително всеки ден да използвате сапун, защото прекалената му употреба изсушава кожата. За ободряващ ефект е достатъчно да капнете върху гъбата за баня няколко капки хвойново масло или екстракт от коприва. Контрасният душ окончателно ще ви помогне да се събудите и ще окаже тонизиращо действиена цялото тяло.

Пробудени и освежени, завършете сутрещния комплекс с думите „Аз съм здрава и успяла”, благодарете също така и на Твореца за перфектното си здраве.

Добро утро Свят, вие сте готови за новия ден! Творчество и Успех!

0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Събота, 19 Октомври 2019