„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

Фън шуй прогноза за месец Април 2016 година

Публикувано от на в Фън шуй
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5355
  • Абонирайте се
  • Печат

Период:  4 Април - 5 Май – Месец на Водният Дракон

 

 

 

Според китайският слънчев календар Април 2016 година е месец на Водния Дракон.

 

Водният Дракон в природата се отъждествява с буйна река, стичаща се от планината и криволичеща между дърветата по склона. Водният Дракон е благородно животно и винаги се стреми да бъде на върха. Външно изглеждащ почти слабоват като характер, Дракона притежава вътрешна сила, огромна амбиция и е способен да промени света.


Април е преходен месец между пролетта и лятото. Не е случайно, че точно Драконът е избран от прагматичните китайски мъдреци за този своеобразен преход. Времето е почти вълшебно, природата се пробужда, слънцето прониква и разкъсва облаците, Дракона се заражда от пепелта. През този месец властват енергията на Дървото и Земята, което дава по-голяма стабилност в сравнение с предходните месеци Февруари и Март.

 

Както вече казах, стихията на Водата в този месец е буйна и ще бъде явно забележима. На тези знаци, за които, Водата, Земята и Дървото са полезни, през този месец могат да разчитат на допълнителна доза късмет.

 

Водата и Металът са полезни стихии за търговията. През този месец търговците, ще се радват на по-голямо потребление, съответно и по-високи приходи, но, отсъствието на стихията Метал сочи, че парите няма да могат да се задържат за дълго. Те просто ще изтичат между пръстите. На дневен ред са производителите на продукти, свързани със Земята, те ще спечелят добре в този месец и съвета ми към тях е да насочат част от печалбите си за посещения на Панаири, срещи, обучения и търсене на допълнителни пазари. За бъдещи периоди! Който пропусне този период, нека се сърди сам на себе си.

 

През изминалите месеци са се натрупали някакви загуби и сега всеки ще развърже кесията си, за да навакса. Но, внимание!- не харчете за щяло и нещяло. Помнете, че годината на Огнената Маймуна иска да види във ваше лице и мъдри ръководители и мислещи хора.

 

Маймуната е от категорията на „Пътуващият Кон”. Това означава, че е време да стягате куфарите и да се подготвяте за активна почивка. Ранните записвания току попреминаха, но все още има шанс за добри дестинации, побързайте.  

 

ПЪТЕШЕСТВИЯ 

 

През Април не са желателни пътуванията на Север, поради наличието на Месечната звезда Петица Жълта в този сектор. Освен в тази посока, не е препоръчително и пътуването на Северо Изток – там е енергията на годишната звезда Жълта Петица. Какво означава да избягвате тези посоки? Става дума за това да не тръгвате в тези направления ядосани, изнервени и разгневени от някаква причина, да не тръгвате на път с несигурен автомобил или неизправни спирачки.

 

Дадената препоръка не се касае за кратковременни придвижвания в рамките на града, както вече знаете. Жълтата Петица носи със себе си напрежение, конфликти и травми. Изборът си остава ваш.

 

ПЕРИОД НА СТИХИЯТА ЗЕМЯ

 

От 17 Април до 5 Май, продължава Периода на стихията Земя. През това време стихията Земя притежава повишена сила. Тя се счита за най-тежка, инертна и неподвижна от всичките Пет стихии и носи със себе си стагнация, застой. Желатилно е в този период да не се започват строителни работи, защото сроковете за завършването им могат значително да се забавят. Периодът е неподходящ и за основи на бизнес, отношения и за свадби.

 

РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ

 

От 28 Април до 22 Май настъпва периода на Ретрогаден Меркурий. Смята се, че действията започнати през това време, са обречени на застой или „заспиване”. В крайна сметка ще се наложи да се върнем назад и да преправим предприетото. Това води до разхищаване на излишно време и пари. Не се препоръчва през това време да се сключват жизнено важни сделки, подписване на документи с особено значение. Не се препоръчва и закупуването на скъпа техника. Съществува риск в кратко време, тя да дефектира или да излезе от употреба. Това е прекрасно време да се завършат стари неща, да преправите други и да разчистите баласта около себе си.

 

БЛАГОПРИЯТНИ ДАТИ ПРЕЗ Април 2016

 

12 и 24 Април – Изцяло подходящи дни за всякакви позитивни работи, както за парични, така и от лично естество. Всяко действие, ще получи подобаващ старт и супер шанс за успех.

За съжаление, датите не са подходящи за родените в годината на КОНЯ

 

20 Април и 2 Май – Дните са подходящи за дългосрочни проекти и работи. Това са дни за неща, които желаете да просъществуват дълго и да получите надеждни и стабилни резултати.

За съжаление, датите не са подходящи за родените в годината на ТИГЪРА

  

НЕБЛАГОПРИЯНТИ ДНИ

 

10, 14, 22 и 26 Април и 4 Май -  В тези дни е нежелателно да предприемате важни дела и решения. Възможни са препятствия, трудности и проблеми.

 

15 и 27 Април – Дни не подходящи за голяма активност, организиране на важни фирмени мероприятия, също и за начало на лечение. Дните са подходящи за разчиствае на сметки и приключване на стари и затлачени дела.

 

8 и 9 Април - Дни на Загуби. Неблагоприятни и неподходящи за всякакви дела. Полезна, ще бъде само почивка и отмора.

 

 

ПРОГНОЗА ЗА ЛЕТЯЩИТЕ ЗВЕЗДИ ПО СЕКТОРИ ЗА АПРИЛ 2016

 

Прогнозата по секторите на дома се разглежда при условие, че пребивавате в даден сектор продължително време. Например там спите или работите. Или на това място е входната врата. Ако не ползвате дадено помещение или там се намират санитарен възел или складови помещения, то тогава, тези енергии, на вас не ви влияят.

 

 

СЕВЕР

 

Северният сектор през Април е неблагоприятен. Намиращата се там енергия на Жълтата Петица, може да донесе проблеми с алкохолна зависимост, също и с хранителни отравяния. Бъдете бдителни, внимавайте в какво се забърквате и какво приемате като храна и питиета. Като защитно средство, постаете специалното средство на фън шуй – ВОДА, СОЛ  и МОНЕТИ.

 

Потърсете описанието на това средство в придишни месеци, вече съм го описала.

 

ЮГО ЗАПАД

 

Секторът Юго Запад е много благоприятен. Към паричната енергия се добавя и кариерният ръст. Началниците ще бъдат благосклонни към Вашето израстване. Бъдете по-често в този сектор. Работете и общувайте от Юго Западния сектор. Можете да поставите в този сектор активен предмет – поклащащо се цвете, котка с движеща се лапа, фонтан. Работите, така може да се завъртят, че да не можете да си преброите парите в края на работния ден. Пробвайте и печелете!

 

ЮГ

 

Южният сектор през Април е неблагоприятен. Ако на юг е разположена спалнята а семейството, са възможни разногласия между мъжа и жената. За да се намали въздействието, поставете съд със спокойна и подсолена вода.

 

ИЗТОК

 

Изтокът ще бъде негативен през Април. Възможни са простуди, проблеми с кожата, възпаления и отоци, проблеми със зъбите и венците. Избягвайте този сектор по възможност. За намаляване на въздействието на тази енергия, поставете метален предмет, метално звънче, поставете бели или сребристи предмети.

 

СЕВЕРО ИЗТОК

 

Северо източният сектор е неблагоприятен през цялата година. В този месец се добавя и опастността от скандали, разправии, парични загуби във връзка с „хазартни залитания”. Може да се само загуби от хазарт, но е възможно и да бъдат неразумни финансови вложения. За корекция – Фън шуй средството ВОДА, СОЛ  и  МОНЕТИ .

 

ЗАПАД

 

От Западна посока през този месец ще долети енергията на болестите. Страдащите от ревматизъм, обитаващи този сектор, ще усетят обостряне на заболяването си. Възможни са противостояния между стари и млади жени.

 

СЕВЕРО ЗАПАД

 

Северо Западът е добър през този месец. Бъдете по-често през този месец ТУК! Този сектор, ще помага на бързите и умните мисли, които ще спомогнат за сдобиването на добри и бързи резултати – финансови. Но, е възможно и да се увлечете прекомерно и в прилив на хазарт, да направите грешка. Запазете спокойствие и не се поддавайте на съблазън.

 

ЮГО ИЗТОК

 

Юго Изток е благоприятен сектор през Април!! Особено подходящ е за печелене на пари с интелект и ум. Престоявайте, дори си преместете леглото в този сектор и се радвайте на завидни успехи. Често измивайте пода в този сектор, никаква прах в този период – за да успеете максимално.

 

НЕБЛАГОПРИЯТНО ЗА РЕМОНТИ В АПРИЛ 2016 ГОДИНА

 

През Април 2016 година е неблагоприятно да правите ремонти в следните сектори – СЕВЕРО ИЗТОК, СЕВЕР, ЮГО ЗАПАД, ЮГ, ЮГО ИЗТОК 2 И

ЮГО ИЗТОК 3

 

 

 

.

 

  

От гледна точка на фън шуй, за ремонт се счита нарушаването на целостта на стени, пробиването, разрушаването, издълбаване на дупки, забиването на пирони и всякакви строителни работи, предизвикващи вибрации на стените. Боядисването на стени и тавани, както и лепенето на тапети можете да правите, без да отчитате влиянието на секторите.

 

 

 Приятно пребиваване на страниците на darsibg.com, препоръчайте на Вашите приятели и познати и нека енергията бъде с Вас!

0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Неделя, 22 Септември 2019