„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

Какво ни казват символичните звезди в БА ЦЗИ?

Публикувано от на в БА ЦЗИ
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4287
  • Абонирайте се
  • Печат

 

Системата Ба Цзи, като част ат китайската метафизика в своята многогодишна история, постоянно се е развивала и усъвършенствала. Древните майстори са били достатъчно настойчиви, анализирали са датите и постоянно са съставяли закономерности.

 

Тези закономерности са станали известни под названието символични звезди Ба Цзи.

 

Основният анализ в Ба Цзи изучава циклите на Петте елемента и се основава на тълкованието на петте основни фактори в Ба Цзи – Самоизява, Пари, Власт, Приятели и Ресурси. Символичните звезди са само определено съчетание от знаци. Когато познаваме тези знаци, бързо можем да направим изводи, без да правим подробен логически анализ.

 

От една страна, този факт се отчита като предимство, но от друга страна – анализа на символичните звезди, без да се отчита всичко останало е прекалено повърхностен способ и не винаги дава отговор на поставените въпроси.

 

Като цяло съществуват няколко хиляди различни символични звезди. Някои от тях са достатъчно точни, но по-голямата част от символичните звезди имат специфика при разчитането им. Това е и причината по-широко да се използват само две дузини от най-проверяваните символични звезди.

 

Как се пресмятат символичните звезди

 

Обикновено за анализа се взема животното в годината на раждане на човека или животното от деня на раждането на същия индивид. В други случаи на анализ се взема ЕЛЕМЕНТА НА ЛИЧОСТТА. Той се взема от небесния ствол на деня на раждане на човека. След това по определени формули се намират символичните звезди. Символичната звезда се явява едно от 12-те животни от земните клонки.

 

По този начин, едно и също животно може да съответства едновременно на няколко символични звезди, съвършенно различни по своето значение.

 

Някои от най-известните символични звезди са Благороден Човек, Пътешестващ Кон, Прасковен Цвят, Вълшебник на Любовта, Звезда на Академика.

 

Съществуват и звезди със зловещи имена, като Демон на Грабежа, Демон на Унищожението, Звезда на Самотата. Без оглед на стряскащите наименования, те не са така страшни, както изглежда на пръв поглед.

 

Символичните звезди условно се делят на така наречените Духове на Късмета, които оказват положително влияние на човека и Демони на Неуспеха, които имат неблагоприятно влияние. Границата между „добрите” и „лоши” звезди е много условна. Много зависи от това какъв елемент има една или друга символична звезда. С една дума полезен ли е той за човека или не.

 

Дори формално, благоприятният Дух на Късмета, понякога може да влияе на даден човек, съвсем по друг начин и то не най-добрия. Случва се и обратното – Демона на Неуспеха да се окаже не толкова опасен.

 

Когато едно и също животно в картата Ба Цзи, съответства на много различни символични звезди, то това се смята за не много добър признак. Характера на такъв човек е съвсем объркан. Може да се каже, че този човек се намира под влиянието на множество „съветници”, които му дават съвсем различни указания, как да се държи. И като цяло, този човек, сам не може да разбере, какво точно иска.

 

Той реагира на жизнените ситуации, като извършва действия, които го водят към успех или неуспех под влиянието на съответната символична звезда. Ако човека има добър самоконтрол и той се бори с негативните прояви на Демона на Неуспеха, то тези звезди не могат да му нанесат забележими вреди.

 

Когато символичните звезди, присъстват в картата Ба Цзи, то те влияят постоянно на този човек. Ако те се намират в стълба на късмета или в годината, то те влияят само за определен период.

 

Символичните звезди се използват също и за избор на благоприятни дати

 

Като пример, в дните на Благородния Човек, всички положителни енергии се усилват, а негативните се притъпяват. В дните на Пътешестващият Кон е благоприятно да се започне търговско пътуване. Дните на Вълшебника на Любовта са подходящи за романтични срещи. В дните на Звездата на Академика е добре да се подават документи за учене и за полагане на изпити.

 

Използвайте по възможност енергиите на символичните звезди като допълнително средство за излекуване на късмета!

Приятно четене на страниците на сайта darsibg.com

0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Неделя, 22 Септември 2019