„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

Кризата става наш съюзник!

Публикувано от на в Цели
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 8458
  • Абонирайте се
  • Печат

С всички нас се случва точно това, ат което така много се опасяваме. Да вземем за пример, кризата. Колкото по-често насочваме нашите мисли в тази посока, толкова по-вероятно е, че тя скоро ще почука и на нашата врата.

 

Космоса е крайно чувствителен към мислите и желанията на хората. Той винаги им отговаря. Всеки от нас, трябва да се страхува от желанията си, ако са необмислени, защото те се изпълняват.

Когато бях ученичка в първи клас, имахме буквар. Там за първи път прочетох разказче от пет изречения може би. Казваше се „Чичо Пейовата кобила”. Героят минавал под надвиснали от плод черешови дървета, яздейки кобилата си. Спрял под едно дърво, покачил се на кобилата и си помислил: Сега, ако някой каже на кобилата „Дий!”, какво ли ще стане? Без да се усети, казал „Дий”, кобилата тръгнала, а той се намерил на земята. Връщам се толкова години назад и ви разказвам врели, некипели. Тогава той е казал неволно думичката, но истината е, че Космоса се вслушва и дори споменатия герой, да не е казал тази дума, достатъчно е, че я е помислил.

През годините много пъти се питах, разсъждавах  и анализирах въпроса, кой изпълнява нашите мисли. Рових се в интернет, четох литература на тази и други теми и в крайна сметка нещата се навързаха. Сега ще разкрия пред вас, моето виждане по въпроса.

„Човек и добре да живее, умира. И друг се ражда.” – надпис от Българските велики земи, събрал толкова мъдрост в едно изречение. Кой по света може да се похвали с такава сентенция? Да, тялото умира, но какво става с душата? Според някои от авторите, Духа до четиридесетия ден обикаля, витае и след това се преселва на място, което условно ще нарека „Световна Банка за души”. След като телескопа Хъбъл, откри „Божествения град” или града на мъртвите души във Вселената, не е толкова налудничаво това, което твърдя. В тези поселения, в друго измерение, Душите чакат да се преродят. Но те са свързани с нашия свят – тук те имат близки, любими хора, деца, някои родители, домашни любимци, любими градинки, алеи, гори, цветя. Този свят им е мил. Те са си отишли от този свят, но духа им продължава да се грижи за нас. В Китай най-голямата обида е, ако някой ти каже, че си срам за предците си. В книгите, разказващи за индианците, които четяхме едно време, се говореше за Духовете на предците и как те ги призовават за помощ. Претворени са дори във филми на Холивуд.

И така, срещат се мъж и жена. Обичат се, любят се. Жената избира от кой точно мъж да има дете. Случва се и е налице началото на делението на клетката. Това все още е нищо, не се идентифицира с име, пол, характер – то просто е живот. Какво се случва обаче в „Световната банка за души”. Започва трескаво търсене измежду милиарди души на различни хора, от различни епохи. Най-най -подходящата душа за този индивид. Няма как да си представите, колко точки трябва да съвпаднат – тяло, мисли, очи, здраве, сърце, милиарди точици в едно толкова несъществено създание. Трудът на Вселената е безкраен, непонятен за нашите разбирания. Именно и заради това в много религии е забранен аборта. Защото Вселената ще накаже хората, за това, че не оценяват този непосилен труд. Тя иска да даде най-доброто от себе си. Да ни зарадва със своето попадение. Как тя е съчетала чертите на родителите в едно цяло, дори баби и дядовци да могат да се познаят в новия човек.

Задавала съм си въпроса: Защо днес България е в това състояние? Ние се стопяваме с всяка изминала година. Жените от моето време, правеха множество аборти. Заради мисленето на близките си, нежелание, безпаричие, заради други причини, извинения колкото искате. И Вселената ни наказа - защото не мислим, защото нямаме милост! Моето мнение е, че ние възрастните, както и нашите предци, заедно сме се докарали до това състояние и за наше огорчение – ние имаме вина, която трябва да изкупим пред новото поколение. Днес повечето хора обръщат поглед към циганите, турците и другите националности. Защо раждат толкова деца, защо получават детски надбавки? Завиждаме ли им? Това национална черта ли е на Българина? Какво ни пречат те? Защо ние не можем като тях? Кой пречи на българката да има 4-5 деца. А българските млади и хубави жени, не могат да се сдобият с рожби. Незнаен брой семейства имат репродуктивни проблеми. Отговора е – те не са наказани като нас! Покажете грижа, имайте милост! Мой познат пътува по света, и казва: Само да спреш някъде по пътищата на Европа, спира някой турски шофьор и те пита – Проблем аркадаш? Българските шофьори не го правят за сънародниците си. Ние бързаме, нямаме време. Болно ми е, и затова се отнасям нанякъде. Извинете ме.

По темата - ние постоянно сме наблюдавани от духовете на близките си. 24 часа в денонощието. Те са около нас, те искат да ни помогнат, ние сме им мили. За тях нашите желания са закон. Защо тогава ни се случват лоши неща? Защото ние сами ги предизвикваме, с нашите мисли и желания. Сигурна съм, че е от незнание, затова си правя труда да пиша. Без да почистим главите си от този боклук, няма как да се развиваме.

Ето и темата: Криза е. От години вече. Започнахте ли да икономисвате, защото всички говорят за задаващата се още по-тежка криза? Но вместо да увеличите количеството на свободните си средства, Вие блокирате финансовия си канал и вашите доходи рязко се стопяват.

Или се боите, че ще ви изгонят от работа. Започвате да го преживявате, нервни сте, излъчвате страх. И хората прекрасно чувстват този страх. И началството в това число. Ако се боите, че ще ви уволнят, може би имате основание за това? И когато на работодателите се наложи да съкратят част от персонала, то те ще започнат на първо място, точно с тези, които най-много се страхуват. Защото работник, уверен в своите професионални качества, няма да се друса на мястото си, нали навсякъде търсят специалисти.

Друг пример: боите се от кучета. Страхът привлича тези животни, като магнит, затова те ще опитат да захапят крака на този дето се страхува. Този който се държи уверено и спокойно преминава покрай бездомните песове, той не представлява интерес за тях.

Какъв е извода от казаното до тук? Когато мислите и разговорите ни са погълнати от кризата, започваме да икономисваме всяка стотинка. Изпадайки в паника след прегледа на новините и тревожейки се за своя бизнес – ние сами си правим лошо. Но не на това искам да се фокусирам.

Фактите говорят, че ние сме в криза. Но това е прекрасна възможност да започнем всичко от нулата, да променим своя живот. Да го направим по-интересен и прекрасен, такъв, за какъвто само сме мечтали.  Нека заедно да направим план за това, което трябва да променим:

1. Нека престанем да се страхуваме от кризата и през цялото време да говорим за нея. Това е безмислено и безрезултатно, освен това е и вредно. Такива разговори ни лишават от жизнената ни енергия и не ни носят нищо полезно. Не се оплаквайте, не казвайте, че всичко е лошо, не реагирайте на негативните изказвания, изпиващи ви душевните сили и оставящи ви без настроение.

Моето виждане: В днешно време все по-често чувам „скапана Държава”, „Държавата е виновна”, „тя трябва да ...”. Жалко е, че го чувам и от млади хора, но това е все едно. Държавата България е нашата майка кърмилница – това е малко соц., но тогава ние бяхме добре. По-горе отбелязах, че каквото и да кажем, това се случва. При такива думи, Вселената с какво да ни отговори, или нашите предци? Със същото. Ако аз кажа – искам да се омъжа, тя ще го изпълни – и следващата година, аз пак ще искам да се омъжа. Неправилни послания отправяме към Вселената. Говорете, но и се чувайте, какво казвате. 

2. Докато другите нервничат, пестят средствата си и се страхуват, Вие постъпете иначе. Останалите просто действително ще затворят финансовите си канали. Позволете на енергията на парите да работи, не прекратявайте потока на финансите си с икономии, обратно ускорете го. /Ще публикувам статия за паричните канали/. Казвайте си следните утвърждения:

Кризата е моя ресурс, който отваря пред мен нови врати!

Кризата ми дава възможности и ми позволява да печеля толкова, че да си позволявам всичко!

Кризата е мой съюзник в материален и личностен план!

Кризата ми предлага перспективи, за които не съм си и мечтал/а! Тя ме изважда от зоната ми на комфорт!

Кризата е попътен вятър към моите интереси!

Хората не са съвършени, без да прилагат усилия, ще деградират. Дори за да останат на предишното си ниво, трябва да работят върху себе си.  Да израстваш е винаги трудно. Кризата ни предлага сложни задачи за решаване, чрез които  ставаме по-силни. Но ако искаме да се скрием от трудностите, като се спускаме в укритие до преминаването на бурята, то шансовете ни действително да се сдобием с нещо в тези времена са нищожни.

Вие сте загубили работата си? Предприятието е престанало да ви плаща? Намалихте бюджета си? А може би, това е за добро! Преди точно двадесет години, ми казаха, че изпитателният ми срок е свършил и договора ми няма да бъде подновен. Малко е да кажа, че се чувствах зле, бях на ръба. Във времето, когато си спомням за този момент, съм благодарна, че това ми се е случило. Щях да съм просто чиновник някъде, смазана под тежеста на бремето, че все някой може да ти покаже вратата във всеки момент. Помнете, запишете си – човек става все по-силен, само от неволите, които е изживял. Нищо друго не калява така! А дали сте били щастливи на тази си работа? Отдавна сте искали да се занимавате със свой бизнес, да си смените професията, да смените компанията. Сега, точно в този момент целият свят ви подтиква към тази крачка – към вашата мечта.

Всяко явление има тъмна и светла страна. Твореца е създал света такъв. Дал ни е Исус, но е дал и Сатаната. На японски Криза и Шанс се пишат с един и същи йероглиф. Докато обстоятелствата не ни подбутнат към необходимите ни промени, ние не бихме рискували да се впуснем в открито море, без гаранции за успешен завършек на пътешествието. Дори и да сме узряли за промяна, все още подхранваме някакъв страх у себе си.

Кризата прави почвата под краката ни нездрава и изисква от нас да се научим на нещо ново. Може пък благодарение на нея да се научим да летим, макар преди това да сме си мислели, че само можем да ходим по земята. Нестабилното време ни заставя да преосмислим живота си и да разберем във вярната посока ли се движим. Тя е катализатор на промените, които отдавна е трябвало да пуснем в живота си.

Не е нужно да отлагате важните решения, само защото другите говорят. Несгодите не са вечни. Възможно е точно сега, да е дошло времето да въплътите в реалност своите мечти.

Съществуват хора, които не се боят от кризисните моменти. За тях това е повод да концентрират цялата си енергия в търсенето на гениални решения. Ами ако това сте Вие?

Неуверени сте в своето бъдеще и не сте наясно, какво ви очаква след поредния завой на съдбата? Спестявахте дълго, но все едно, не успяхте да си купите нов автомобил? А може да не Ви е нужен. Защо да влагате средства, за нещо, което утре може да го няма? Все пак това са само вещи, които рано или късно ще станат негодни, ще се потрошат. Похарчете парите си за това, което ще остане завинаги с вас. Похарчете ги за себе си.

Започнете да пътувате. От пътешествията ще получите много и положителни емоции, ще се заредите с вдъхновение. Преминавайки през страни и градове, ще получите нови идеи, които иначе не биха преминали през вашия уморен, затънал в работа мозък. Запишете се на курсове, усвоете нова професия, запознайте се с нови хора, започнете някакъв спорт...

Наградете себе си! Купете си нещо, което сте искали, но не сте си купили, опасявайки се, че парите няма да стигнат за по-належащи неща. На пръв поглед покупката може да се окаже безполезна, но в действителност Вие ще сте похарчили пари не за самата вещ, а за положителни емоции. ЖЕЛАНИЕТО ВИ ЩЕ Е ИЗПЪЛНЕНО. Благодарение на това вашата вътрешна енергия, ще отвори паричния поток и бързо ще попълните похарченита средства.

Колкото по-малко се напрягате по повод на кризата, толкова по-малко загуби ще търпите. И като не се поддавате на желанието да затегнете колана с още една дупка, вие увеличавате шансовете си да заработите повече, отколкото в по-добрите времена. Влагайки пари в своето развитие и самоусъвършенстване, ще  измъкнете от сложните житейски ситуации  само ползи.

В същото време, ако се поддадете на паниката, ще станете лесна жертва на кризата и на тези, които печелят от нея. Да си изплашена жертва, или да позволиш на себе си ново ниво на личностно развитие и доходи? Решавате само вие.

Препоръка: Статията стана доста обемиста. Ако желаете наистина да разберете, какво искам да кажа, след ден, два я прочетете отново. И не се притеснявайте да коментирате. Аз съм тук за да отговарям на вашите питания.

0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Вторник, 22 Октомври 2019