„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

МИСЛИ КАТО БОГАТ ЧОВЕК

Публикувано от на в Цели
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 9641
  • Абонирайте се
  • Печат

Всеки човек поне веднъж в живота си, си е задавал въпроса по какво се различават богатите хора от бедните. Отговора е прекалено прост: Мисленето! За да печелиш добри пари, трябва да мислиш като милионер.  Стив Сиболд в книгата си „Как мислят богатите”, е описал петнадесет особености в мисленето на богатите хора. Ето ги и тях:

 

1. Богатите смятат егоизма за достойнство

 

Обикновено простосмъртните хора си мислят, че могат да спасят целия свят или че е правилно да пропуснат останалите хора пред себе си. И точно това не им позволява да забогатеят. Богатите мислят например така: „Аз не мога да помогна на другите, ако първоначално не мога да помогна на себе си”. И това е наистина така.

 

2. Богатите хора притежават „действено” мислене

 

Обикновено хората чакат, да дойде някой друг и да им помогне да забогатеят – дали ще е от Държавната лотария, казина, правителство, приятел или съпруг, все едно. Те чакат. И по скоро така и си остават бедни. Богатите предприемат конкретни действия и времеза разрешаването на конкретни задачи. Затова, ако ти си решил да станеш богат, дошло е твоето време да ДЕЙСТВАШ. Стани и го направи. Действай!

 

3. Богатите предпочитат да получат конкретни знания, а не теория

 

Средностатистически повечето хора са уверени, че пътят към ботатството минава през дипломи и дисертации. Богатите печелят, продавайки своите специфични познания, които са получили, като са се занимавали с действителна работа. Експериментално са достигнали до собствените си знания. За това, как твоите знания и навици могат да увеличат твоя доход, ти можеш да прочетеш на страницата  на сайта darsibg.com.

 

4. Богатите хора, постоянно мечтаят за бъдещето

 

Богатите хора дават много от времето си, като обмислят целите и способите за тяхното реализиране. Ясните цели водят към яснота в жизнения ти път. Обикновените хора са заети със своето минало, преповтарят си сцени, вживяват се в тези си роли и в крайна сметка се оказват в депресия.

 

5. Богатите мислят за парите логично

 

Добре образованият средностатистически българин, може да попадне в капан, мислейки за парите емоционално или мечтаейки за спокоен и изпълнен с комфорт живот. Обратно, богатият човек гледа на парите логически – като инструмент, който ти дава определени възможности и открива пред теб дадени перспективи.

 

6. Богатите се увличат и преследват своето увлечение

 

Мантра в бизнес света гласи: „Трябва да следваш своите желания и да правиш това, което обичаш”. Богатите хора намират начин да правят пари, като се занимават с това, което им доставя удоволствие. Останалите хора печелят собствените си средства, като правят това, което не харесват и въобще не го искат.

 

 

 

 

 

 

 

 

 7. Богатите никога не са доволни от постигнатото

 

 

 

 

 

 

Обикновените хора поставят летвата на очакванията и изискванията си, прекалено ниско. С цел да избегнат разочарованието. Богатите очакват от живота много и се стремят към въплъщение и на най-дръзките си мечти.

 

8. Богатите се стремят „да бъдат някой”

 

Обратно, обикновените хора са сигурни, че е необходимо да „направят нещо”, за да забогатеят и се фокусират върху бързите резултати. Не се стремят да го придвижат до съвършенство, колкото – толкова. Богатите се съсредоточават към собственото си усъвършенстване и се учат от грешките си.

 

9. Богатите се опитват да извличат изгода от парите на другите

 

Обикновено хората са уверени, че трябва да направят пари, като умножават собствените си такива. Това се проточва във времето, идеите им се смаляват, поради липса на средства за изпълнението на замисъла им. Начинанията им са обречени. Богатите хора умеят да представят идеите си на другите и да привличат и използват техните пари.

 

10. Богатити живеят по-скромно, отколкото могат да си позволят

 

Това ще ви се стори нелогично, но понякога богатите хора възприемат богатството като възможност да се харчи по-малко, отколкото могат да си позволят. Обикновеният човек, често живее не според разполагаемите си средства, и често изпада в дългове.

 

11. Богатите хора учат своите деца, как да забогатяват

 

Обикновено хората учат своите деца, какда преживяват. Залагат погрешно мислене в главите на малчуганите, ограничават мисленето им, а от там и техните възможности. Богатите от ранните години на своите деца ги учат, как да увеличават печалбите си. Техните отрочета присъстват на срещи с други богати хора, чуват техните разговори, виждат поведението им и след това просто копират.

 

12. Богатите не си позволяват да се вълнуват заради парите

 

Обикновените хора постоянно изпитват стрес, поради недостиг на средства. Богатите хора намират покой в собственото си богатство и не се боят да признаят, че парите могат да решат повечето от проблемите им. И това им позволява да изкарват повече и повече.

 

13. Богатите, по-скоро предпочитат да загубят време за образование, отколкото за развлечения

 

Следвайте думите на английския политик Уйлям Уорд: „Учете се, докато другите спят,  работете, докато другите си почиват, бъдете в готовност, докато другите се отпускат и мечтайте, докато другите се оплакват”.

 

14. Богатите се обкръжават със съмишленици

 

Обикновените хора смятат богатите за сноби и се отнасят с тях с неприязън. Богатите предпочитат компанията и общуването с успешни и позитивни хора. Създавайки своето обкръжение, ти създаваш своето богатство.

 

15. Богатите са съсредоточени върху получаване на печалби

 

Обикновените хора се стараят да спестяват пари и пропускат големите възможности. Богатите виждат картината в нейната цялост и намират възможности да изкарват големите пари.

 

Споделете коментара си по повод на статията. Кое мислене ви е по стила: Мисленето на богатите хора или все пак заставате в позицията на бедните?

 

Цитат: „Постарайте се да получите това, което искате, в противен случай, ще ви се наложи да искате това, което сте получили”.

 

                                                                                              Бърнард Шоу

0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Четвъртък, 14 Ноември 2019