„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

Метафизическа прогноза за Август 2016 година

Публикувано от на в Фън шуй
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 7940
  • Абонирайте се
  • Печат

От 7 Август до 7 Септември 2016, ще се потопим в енергията на Огнената Маймуна.

 В природата Огнената Маймуна се олицетворява, като огнена слънчева топка, жарко искряща над планината и едновременно над повърхността на планинска река. Енергията на този месец повтаря енергията на годината в която сме – годината на Огнената Маймуна. Това дублиране означава, че годишните тенденции, ще се проявят още по-силно.

Както вече знаем от годишната прогноза, периодът няма да е нито лесен, нито хубав от една страна и прекрасен от друга. Сега малко анализ:

Огънят е Ян, силен и мощен, следователно той ще контролира метала в лицето на Маймуната. Метала са също и парите, финансите. Мое предвиждане е, че след възхода на финансовите пазари, ще се появи забележим спад. Маймуната е прикрита и тайнствена, а в този месец някои дълго и старателно прикривани тайни, ще лъснат като рибки в планински поток. Вероятно заради скандали от такова естество парите ще пострадат, а и някои инвеститори ще трябва да са изключително внимателни при поемането на рискове. А скандалите, ще са гръмки разобличения. Тайно, подмолно, прикрито и  мощно отекващи в ушите.

Връщам се отново на Огъня Ян – нищо не го спира в този период – вода няма или почти няма, дървото без вода е клечка кибрит. Очаквам силни повсеместни пожари. В предходният месец, пожари възникваха от неволни грешки, сега Огънят е просто Наказание. Огнено Наказание.  Енергиите ще са толкова мощни, че призовавам всеки, който е водач на автомобил или водно превозно средство, да провери пожарогасителя си, спирачките и електрическата част на транспортното си средство.

Напомням отново да не тръгвате на път ядосани и нервни. Успокойте се и след час-два поемете на път. Нищо няма да спечелите в такова състояние. Бъдете внимателни, когато шофирате. Въздушният транспорт също е уязвим през този период, но за съжаление не мога да дам много съвети в това отношение. Просто не го мислете и бъдете спокойни и трезвомислещи.

Сега да погледнем от друг ъгъл Огнената Маймуна. Маймуната е т.нар. Благороден стълб. Това, ще рече, че независимо от горчивия си характер и избухливост, хората ще се стараят да се държат благородно и да спазват цивилизационните рамки.

Още нещо хубаво през този месец, за хората родени в ден Земя Ин и Дърво Ин – Маймуната се явява техен Личен Благороден Човек. Тези хора могат да очакват допълнителна помощ от страна на непознати или малко познати хора.

Огнената Маймуна е още и Звезда на Интелекта и Академичните постижения. Ето, че идва време, което е благоприятно за учение, за навлизане в дебрите на новото и непознатото. Това касае всички хора, но родените в ден Огън Ян, ще са особено озарени от притока на тази енергия. 

За родените в Ден или Година на Тигъра, Коня или Кучето, през този месец, ще се активира звездата Пътешестващ Кон. В течение на този месец могат да се появят възможности за пътувания по лични или делови въпроси. 

За родените в Деня на Козата, Маймуната се явява Вълшебник на Любовта. Тази енергия, ще придаде особен вид привлекателност на тези хора за целия месец. През Август тези хора ще имат множество възможности за любовни дела. Романтиката пък може да се повиши чрез благоприятни разходки по Ци Мен. Датите публикувам в тази или следващата статия. 

Съставете собствената си карта Ба Цзи и разгледайте какви животни са се заселили в нея. Тя има четири стълба. 1 стълб – Часът на раждане, 2 стълб – Ден на раждане още се нарича Господар на Деня, 3 стълб – Месеца на раждане и 4 стълб – Годината на раждане. Всеки стълб има горна част, наречена Небесен Ствол /НС/и долна част, наречена Земна Клонка /ЗК/. Китайската философия разполага човека по средата между това, което му е дала Вселената /НС/ и това, което е наследено от Земята или предците ни - /ЗК/. Съвършенна и безкрайна наука.

Общо, ще намерите осем йероглифа, и тяхното значение представено във вид на някоя от Петте стихии, а в Земната Клонка и животно от Китайската метафизика, заедно със стихията, която животното носи в себе си. С тези осем йероглифа, китайските майстори могат да разгадаят Съдбата на всеки човек роден на планетата Земя. Тази Карта се нарича още и Карта на Съдбата.

Картата на Съдбата или Карта Ба Цзи, можете да съставите в сайтове като mingli.ru  Ba-zi.ru   или друг подобен сайт, който има калкулатор Ба Цзи.

ПЪТЕШЕСТВИЯ 

През Август, както и през цялата година, не е желателно да пътувате в Северо Източна посока. В този сектор прелита енергията на Жълтата Петица.  Вярно е, че това е посоката към нашето море. Който до сега е пропуснал да отиде на Черно море, може да се замисли. Ако сам ще организира пътуването си – нека промени посоката, първо на север да речем и след това до местоназначението си. Избягвайте прекият маршрут.

ПЕРИОД МЕЖДУ ДВЕ ЗАТЪМНЕНИЯ

През месеца, ще наблюдаваме две затъмнения. Лунно затъмнение, което ще е факт на 18 Август и второ Слънчево на дата 1 Септември. Дните ще са изпълнени с мощна енергия, но тя е и непредсказуема. Не се планират важни действия през това време и не се гледа в закритото Слънце. Счита се, че това действие, може да Ви привлече нещастия. 

Относно дните в промеждутъка от 18 Август и 1 Септември. Те също са оцветени с негативен оттенък. Не вземайте важни решения през този период.  

БЛАГОПРИЯТНИ ДНИ  

14 и 26 Август – Подходящи дни за всякакви позитивни работи, както финансови, така и от лично естество. Вниманието е насочено върху 26 Август. Денят е от промеждутъка между затъмненията. Ако Ви предстои важно събитие, изберете тази дата. Всякакви действия ще получат добър старт и шанс за успех.

Датите, не са подходящи за родените в годината на Кучето

 10 и 22 Август – Дните са подходящи за дългосрочни дела. Всичко с което искате да се занимавате дълго и да получавате стабилни резултати.

Датите, не са подходящи за родените в годината на Коня

9 Август – Денят е благоприятен за компромиси и изглаждане на отношенията. Помага да се вземат мирни решения. Слабите, ще станат силни.

Датите, не са подходящи за родените в годината на Змията

 НЕБЛАГОПРИЯТНИ ДНИ

 12 и 24 Август и 5 Септември – В тези дни не започвайте важни дела. Възможни са трудности, препятствия и проблеми от всякакво естество.

 

17 и  29 Август – Дните не са подходящи за голяма активност, за важни мероприятия, за начало на лечение. Тези дни използвайте за приключване на стари дела, ремонти, разчистване. 

6 Август – Изнурителен ден. Енергията на деня е слаба и угасваща. Не се препоръчва за свадби и откриване на бизнес. 

18 Август -  Денят на Лунното затъмнение. Не поглеждайте към луната и избягвайте важни събития и дела. 

1 Септември  - Денят на Слънчевото затъмнение. Опасен ден. Избягвайте всичко свързано с активност. Дайте си почивка.

 МЕТАФИЗИЧЕСКА  ПРОГНОЗА ЗА ЛЕТЯЩИТЕ ЗВЕЗДИ ПО СЕКТОРИТЕ НА ДОМА

Прогнозата по секторите на дома, разглеждайте при условие, че се намирате по-дълго време в даден сектор на дома или офиса. Ако сте на подходящото място, т.е. в добър сектор и в офиса и у дома нямате притеснения. Ако обаче вратата е в неподходящ сектор или кухненската печка попада в неблагоприятен сектор, тогава вземете присърце посочените препоръки в тази статия.

 СЕВЕР – Енергия на  звезди 7-1

Секторът ще бъде условно блгоприятен. Много говорене, пораждане на романтика, но и от този аспект ще произтичат кавгите в семейството. Най-добре е да се занимавате с изучаване на нещо, курсове, семинари и др. Наличие на Метал, съответно са възможни и леки наранявания и прорезни рани. За да се намали въздействието на тези енергии, поставете съд със спокойна вода и добавете лъжичка сол. 

ЮГО ЗАПАД - Енергия на  звезди 8-2

Юго Западният сектор е повреден от енергията на звездата на Болестите. В същото време тук е и Паричната звезда. Ще се работи до болестно състояние, или работата ще носи пари, но са възможни и загуби от финансово естество. За хората с влошено здраве се препоръчва да избягват този сектор за работа или преспиване. Доходите може да намалеят, също и да се забавят. За защита поставете в този сектор метален предмет, звънчета или каквото метално се досетите. 

ЮГ - Енергия на  звезди 6-9 

Южният сектор може да донесе болки в главата, дори мигрена. Също така мъжете над 40 години, които използват южния сектор, могат да имат проблеми в работата, бизнеса. За да се намали въздействието, поставете в този сектор предмети от стихията на Земята. Като кристали, камъни и дори керамична ваза или керамична саксия. 

ИЗТОК - Енергия на  звезди 9-3 

Източният сектор е благоприятен през този месец. Той носи добри идеи, креативни мисли и вдъхновение. Бъдете по-често в този сектор. За да подсилите енергията можете да използвате всякакви движещи се предмети. Престояващите в сектора, ще могат и да контролират половинките си. Използвайте го! 

СЕВЕРО ИЗТОК - Енергия на  звезди 5-8 

Северо Източният сектор е неблагоприятен през 2016 година. През Август тук преминава Паричната енергия. Изтощение, преумора и то по време на работа. Трудохолиците, работещи в този сектор, моля да се преместят по възможност или да си вземат отпуск. Пийте много вода и излиайте на въздух по-често! Пазете се, защото може да изместите харченето на спечелените с труд пари за лечение. Бъдете внимателни и поставете фън шуй средството ВОДА, СОЛ и МОНЕТИ. На хората с проблеми с кръвоносната система, препоръчвам да наблюдават здравословното си състояние и да си пият илачите. 

ЗАПАД - Енергия на  звезди 4-7 

Западът е неблагоприятен. Възможни са караници, сплетни и конфликтни ситуации. Входна врата, печка или работно място в този сектор са предзнаменувание за скандали. За да изгладите отношенията помежду си поставете съд със спокойна подсолена вода.

СЕВЕРО ЗАПАД - Енергия на  звезди 3-6

Северо Западният сектор в този месец може да увеличи вероятността от травми. Металът в този месец е слаб, но костите и счупванията ще са на дневен ред. Особено уязвими са краката и черния дроб. Внимание с алкохола в този сектор. Отново и през тзи месец и тук в този сектор, трябва да поставим съд с подсолена вода.

 ЮГО ИЗТОК - Енергия на  звезди 1-4 

Секторът Юго Изток е много добро място за пребиваване през Август. Ако се намирате в този сектор, ще имате възможност за множество щастливи събития и романтика. Секторът е благоразположен и за творческа работа, за обучение, за академични успехи.

НЕБЛАГОПРИЯТНИ СЕКТОРИ ЗА РЕМОНТ ПРЕЗ МЕСЕЦ АВГУСТ 2016 ГОДИНА

През Август 2016 година е неблагоприятно да се правят ремонти в секторите: Северо Изток, Юго Изток 2 и 3, Юг и Юго Запад.

Знаете вече, че ремонт е пробиване на стени, разрушаване, дълбаене, пробиване с пирони и ремонтни работи свързани с вибрации на стените. Боядисването, лепенето на тапети и други ремонтни работи са позволени.

Благодаря, че посещавате сайта и Ви пожелавам великолепен фън шуй и безспорен успех.

0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Събота, 07 Декември 2019