„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

10 сутрешни желания или изкуството да „искаме” правилно

Публикувано от на в Самоконтрол
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 7871
  • Абонирайте се
  • Печат

             

Да започнем с главното: Думите притежават СИЛА И ВЛАСТ!

Това е аксиома и не се доказва. Поради това, вземаме това изказване за основа и нека се учим как да искаме „правилно”.

За да се изпълнят нашите желания ние трябва да изпълним няколко неща:

  • Първо – да  ИСКАМЕ  и  ЖЕЛАЕМ
  • Второ – да разбираме себе си и да си изясним: какво в края на краищата искаме.

Аз имам такова правило – всяка сутрин, когато се събуждам, аз изпращам на Вселената моите собствени „Аз искам”. Просто споменавам желанията си и стискам палци, след това потривам ръце. Желанията може да са особено разнообразни, от „Искам моята майка да ми приготви любимото ми пиле”, до „Искам да излетя в Космоса с отбора на най-добрите”, или „Искам да съм номер едно в конкурса Мис България”.

В минутите на исканията си, не трябва да се замисляш над това, което желаеш, доколко същото това е възможно. Ще кажа, че е удоволствие да не се замислиш възможно или не е това, което си пожелаваш. В този момент само трябва да се иска, трябва да си позволите да искате! Не правете анализи, не си задавайте въпроса възможно или невъзможно е това. На това аз казвам – позволявам си да искам „без покрив”. Насладете се на играта, подгответе си трайно добро настроение за идния ден. Пред вас се разкрива един прекрасен и чудат ден за реализация на собствените ви желания.

Първото, за което Ви пиша тази статия е – научете се да ИСКАТЕ.

Изказвайте желанията си! Позволявайте на мозъка си да се отпусне! Пожелавайте си дори най-невероятното! Задавайки  въпрос на Вселената, Вие задължително ще получите отговор. Направете го!

Второ, обръщайте внимание и проследявайте, кое от желанията си искате по-често от останалите.

Възможно е да го искате всяка сутрин. Ако не можете да проследите желанията си, тогава ги записвайте. Така ще разберете, какво проси душичката ви. Към какво се стремите. Напишете това желание отделно. Прегледайте го отново. Какво чувствате по отношение на това, което сте написали? Как реагира сърцето ви при прочит на желанието? Намирате ли резонанс между желанието и собствения си вътрешен мир, със състоянието си днес.

Обърнете внимание на това – Именно Днес – само това има значение. Осъзнатото състояние тук и сега!

По този начин се раждат нашите истински желания. Това, което ние наистина искаме. Ще повторя – ТОВА, КОЕТО В КРАЯ НА КРАИЩАТА ИСКАМЕ.  Както се казва в пословицата: „Да искаш, не е лошо. Лошо е, да не искаш”.

Сега ще се учим, как правилно да формулираме и произнасяме своите желания. Пространството работи по един особен начин. То всичко разбира по свой си начин. На него му е нужно ясно, правилно и много достъпно да е формулиран въпроса.

Представете си, че Вселената е дете на пет години. Сега, обяснете на това дете, това, което искате, така, че то да разбере.  Този метод прави чудеса. Той работи в много от случаите, когато хората са объркани, сами не знаят какво искат и дори не разбират себе си. Пак ще кажа, опитайте да говорите с петгодишно дете. Разкажете това на малчугана пред вас. Веднага желанието се формулира ясно, мисълта е чиста и разбираш – това ли наистина искам.

Говорете за това, което искате. В буквален смисъл. Не казвайте „Не искам да съм нещастна” – това в 99 на сто ще се обърне наобратно. Както е известно Вселената не чува думичката „не”. Затова, казвайте КАКВО ИСКАТЕ. „Аз искам да съм успешна и късметлия” – това е правилното. Фокусирайте се върху желанието, а не върху отрицанието. Това РАБОТИ. Доказано е.

С какво да започнем – как правилно да формулираме собствените си желания, така, че те непременно да се сбъднат. Думите имат Сила и Власт. Спомняйте си за това. От това, как ще формулирате желанията, зависи и крайният резултат. Това е аксиома и този феномен е достатъчно известен. Правилно изказаното желание е действително важно. В противен случай желанието може и да се сбъдне, но с куп неприятни ефекти.

Как правилно да съставим желание? Как правилно да подберем думите, за да се сбъдне желанието ни. Та нали ДУМИТЕ са КЛЮЧА към Вселената.

Прочетете, ако все още не сте прочели приказката на Ханс Кристиян Андерсен „Галошите на щастието”. Тя показва нагледно, колко внимателно трябва да се отнасяме към своите мисли. Там се разказва какво се случва на човек, на които се изпълнява всяко негово желание, което му минава през главата. Резултата е печален – той просто умира.

Това е причината за сетен път да повторя и напиша – ДУМИТЕ ИМАТ СИЛА И ВЛАСТ! За да се използва тази сила и власт, трябва да постъпвате внимателно, умно, като си давате отчет за собствените си мисли и произнесените думи.

Пример! Вечер е. Аз и моя изключително близка приятелка сме в откровен разговор. Споделяме си неща, свързани с нашите семейства, бъдещето на децата ни. Кариера, жилища и други подобни. Изведнъж, несвързано с темата, тя каза: „А пък тази, не вземе да умре, та да продадем жилището и, та да се оправим вече”. Погледнах учудено. Да си кажа, не го очаквах и замръзнах, не казах нищо.  Беше преди години, а в днешно време моята приятелка погреба роднина. Онази жена си е жива и здрава. Вселената разчете думите и неправилно. Примера е елементарен, но той нагледно показва, че трябва да умееш да задаваш желания!

Затова, следвайте алгоритъма представен по-долу и нека желанията ви се изпълняват така, както вие искате.

         1. Пожелавайте си. 10 сутрешни желания, произнесени уверено и с плам ще ви научат да искате и да получавате от това удоволствие.

     2. Отсейте желанията, които се повтарят по-често. Ако да полетиш в Космоса или да изядеш късче змийско месо, се появяват рядко, то тези желания ги оставете на волята на Вселената. Но виж, ако желанията ви се повтарят ден след ден, то това е сигнал, че това е ТО!. Това е точно това, което аз искам в края на краищата.

         3. Формулирайте своя СМС до Вселената просто. Като срок си поставете диапазон от 5 години.

       4. Говорете за това, какво вие ИСКАТЕ да получите. А не за това, което вие искате да избегнете. Частичката „НЕ”, не се разпознава от Вселената.

       5. Внимателно се отнасяйте към думите, когато произнасяте желание. Формулирайте желанието си колкото може по ясно и просто.

 

Всичко гениално е просто. Всичко банално – работи. Пожелавайте си и нека желанията Ви, на първо място бъдат чути от Вселената. На второ място – да бъдат чути правилно! И обезателно да се изпълнят!

0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Събота, 19 Октомври 2019