„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

Гигантите от компютърния свят

Публикувано от на в Статии
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 6362
  • Абонирайте се
  • Печат

Как да попадна в света на компютърните технологии? Със собствените си очи да видя Силиконовата долина, да се запозная с чудовищата на компютърния свят, за да стана компютърен гений?

 

Простосмъртните хора също имат шанс да пробият в този свят. Например да започнат с това, което най-добре умеят – с компютърните игри. В света има много компютърни игри, има дори дефицит на кадри, да попаднеш в тази индустрия, може например, чрез курса на руски език  «GAMEJOBS»

Мислиш си че, съдбата на Стив Джобс е била предопределена от ранното му детство, когато той е проявил нездрав интерес към току що зараждащата се компютърна индустрия. Но той е бил лош ученик и така и не е въплътил мечтата на майка си – да завърши колеж. Но затова пък бъдещият „зелен” подрастващ се захванал на работа в компанията Хюлет Пакард, удивявайки нейния генерален директор със своя недетски интерес към съвременните технологии.

Затова, него практически нямало какво да го учат, било необходимо само да не му пречат да разкрие гения в себе си. Между другото Джобс не бил супер-надарен програмист или техник. Той просто имал особен талант да привлича около себе си такива хора и да прави с тях наистина революционни неща. Да преминеш по пътя на Стив Джобс и да попаднеш в игровата индустрия, може като се довериш на шанса, и станеш член на  «GAMEJOBS».

Най-богатият човек на планетата Бил Гейтс също от ранни години се заинтересувал от компютри и даже в училището започнал да пише простички програмки. В университета го отписали след две години учене, поради лоша успеваемост. Но той не се разстроил и започнал да се занимава с любимата си работа – да програмира, да изобретява, да придвижда своите и на приятелите си изобретения.

По такъв начин,  на Гейтс в света на компютърните технологии му помогнали ежедневните любими занимания,  а не престижната диплома.

Най-младия милиардер на планетата Марк Цукърбърг, основателя на мрежата Facebook, създал своето „детенце”, в университета по предложение на приятели. Те измислили находчива идея за соц-мрежа, в която да могат да общуват студентите от един университет. Съвсем скоро мрежата обхванала всички университети в САЩ, а след това и целия свят. Ежедневно във фейсбук седят няколко стотици милиона ползватели. А общото число на регистрираните акаунти надвишава 1 милиард. Тайната на успеха на Цукърбърг е в базовите първоначални знания, които с лихвата се изплатили за голямото настървение и желание да направи нещо свое и да го даде на света. Той не се страхувал да рискува, и най-главното – да разбере тенденцията. Освен това не се страхувал да заимства и да усъвършенства идеята. Без Цукърбърг, Фейсбук би имал съвсем друга съдба, а може би за него никой нямаше да разбере. Да почувстваш тенденцията и да откриеш откъде духа финансовия вятър, ето това означава да направиш първата крачка към богатството. Във вашия случай това може да бъде например, да започнете работа в компютърната индустрия в качеството на тестващ игри. С курса  «GAMEJOBS» , това може да стане по-лесно, отколкото да пробиеш някъде сам.

0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Вторник, 22 Октомври 2019