„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

Публикувано от на в Статии

Как да попадна в света на компютърните технологии? Със собствените си очи да видя Силиконовата долина, да се запозная с чудовищата на компютърния свят, за да стана компютърен гений?

 

Простосмъртните хора също имат шанс да пробият в този свят. Например да започнат с това, което най-добре умеят – с компютърните игри. В света има много компютърни игри, има дори дефицит на кадри, да попаднеш в тази индустрия, може например, чрез курса на руски език  «GAMEJOBS»

Мислиш си че, съдбата на Стив Джобс е била предопределена от ранното му детство, когато той е проявил нездрав интерес към току що зараждащата се компютърна индустрия. Но той е бил лош ученик и така и не е въплътил мечтата на майка си – да завърши колеж. Но затова пък бъдещият „зелен” подрастващ се захванал на работа в компанията Хюлет Пакард, удивявайки нейния генерален директор със своя недетски интерес към съвременните технологии.

...
Посещения: 6483
0

Публикувано от на в Статии

Социалната мрежа Instagram стана по-популярна дори от  ВКонтакте и Одноклассники. Тя притежава много достойнства, възможности и преимущества. Защо България няма подобен проект? Ваш ред Е, програмисти!

 

Първо, това е удобно – без излишни разходи, можете да залеете с фотографии своя акаунт и тях веднага,  ще ги видят всички потребители. Второ и това е интересно – в режим онлайн узнаваш за това, къде се намират твоите приятели и познати, можеш да коментираш техните снимки и да общуваш с тях.

Повечето собственице на акаунти в Instagram мечтаят за колкото е възможно повече подписници, но само единици успяват. Защо се случва така? Нека разберем.

...
Посещения: 7780
0

Публикувано от на в Статии

Принципа „домат” (Pomodoro), символично е сходен с работата на кухненския таймер, разработен от италиянският студент Франческо Черило като „лекарство” за изцеление от прокрастинацията.

 

Прокрастинацията е модерната дума за отлагане на сложната и неприятна работа.

Организацията на времето и повишаване на ефективността на неговото използване се свежда до простото правило: двадесет и пет минути съсредоточена работа с последваща петминутна почивка. Това условие се повтаря в процеса на работа до този момент, докато работата не е окончателно завършена. Принципа на „домата” е временен ритъм в напрегната дейност, достатъчен за предотвратяване на умората и в същото време за активно протичане на мисловния процес и получаване на удовлетворителен резултат. След пълно потапяне в работния процес за 25 минути, дори да не сте я завършили, ще можете да се отпуснете.

...
Посещения: 7854
0

В света се отварят стотици и хиляди нови интернет страници, но болшинството от тях не доживяват дори до едногодишна възраст. Да откриеш бизнес не е така сложно, трудно е да го удържиш да плува.


 

Ръководство за стартиране” е сборник от статии, написани от различни хора, всеки от които се явява препоръчан от професионалисти. Ръководството обикновено се нарича пособие за игра, помагаща с лекота да се освоят стъпки – бизнеса също е игра, която има своите тайни, скрити възможности и невидими уловки. С всичко това трябва да се подготвиш към момента в който ще сложиш бронята и ще е впуснеш в боя.

Как да започнем и .... не затворим своя интернет бизнес”(това е подзаглавието на книгата) е разказ от специалисти, пуснали и вложили своите пари в успешни интернет бизнеси. Това са бизнесмени, инвеститори, финансисти, юристи, всеки в своята статия дава съвети за тази част от бизнеса, в която е най-добър.

...
Посещения: 4563

Публикувано от на в Статии

Источниците на компютърните вируси са два – това е мрежата и преносимите магнитни носители (флашки, дискове и т.н.). Преди дни специалистите съобщиха за създаването на нов вид вирус, способен да се пренася чрез Wi-Fi.

 

Посещавайки кафенета, притежателите на мобилни устройства не трябва да подценяват безопастността на обществените мрежи, доколкото сега съществува възможност да прихванат вирус дори чрез Wi-Fi.

Вирусът се нарича „Хамелеон”, а уникалността му се състои, в способноста му да се предава по точките за достъп до Wi-Fi, без да влияе на работата им. Благодарение на това си свойство, той остава незабележим за ползвателя и антивирусните програми. Попадайки в Мрежата, „Хамелеон” може да действа като шпионско око, т.е. да събира информация за ползвателя на мрежата, включен към точката за достъп и да предава получените данни към заинтересуваните недоброжелатели. Ако вируса се окаже в мрежа, защитена с парола, то той задейства автоматично търсене на открити мрежи. След като ги открие, той мигрира към тях. Предоставените на пазара антивирусни продукти сканират само устройствата за съхранение (твърди дискове, ОЗУ и т. н.) и мрежите. Но не са в състояние да обезоръжат „Хамелеон”.

...
Посещения: 6950
0

Публикувано от на в Статии

Дали няма да настъпят прекрасни времена, ако най-накрая интернет пространството  се отърве от  мошениците, за които това е поле за дейността им. И изведнъж те да станат добросъвестни земеделци например?

Разбира се, това е шега, но не изцяло, защото в работата по защита от не санкционирани хакерски атаки и прониквания се подготвя истински пробив. Така твърди екип изследователи от Бристол. Такъв безпрецедентен по степен на защита на информацията, може да бъде само криптографията, която представлява най-високо ниво за защита на информацията в днешно време. Тези методи в бъдеще, ще бъдат използвани и в обикновени мобилни устройства за връзка.

Квантовата криптография се основава на методите на квантовата механика, а носителя на информация се явяват такива физически обекти, като електрони и фотони. Особеното на този похват е шифроването на данни. Методът е абсолютно надежден и гарантира пълна конфиденциалност на предаваната информация.

 Технологиите се разработват вече повече от десетилетие и вече са внедрени в практиката. С квантово криптографски устройства вече са оборудвани сървърните помещения на Министерства на Отбраната и няколко крупни банки. И все пак, това не е евтино „удоволствие”, заемащо също така и огромна площ. Разбираемо е, че в днешни дни, целия този разкош е абсолютна частна собственост, недостъпна за простосмъртните обитатели на майката Земя.

...
Посещения: 5109
0