„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

Чай от каркаде за отслабване

Публикувано от на в Палеодиета
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 11839
  • Абонирайте се
  • Печат

Още от времето на Древен Египет са ценили полезните свойства на чая от каркаде. В търсене на идеалния компонент за отслабване в средите на днешните ценители чая от листенцата на суданската роза е супер популярен.

 

Днес традиционната медицина потвърждава ефективността на приема на чай от каркаде в качеството му на допълнително средство за лечение на някои заболявания. В числото на тези болести е и затлъстяването. С тази статия, ще се запознаем с качествата на чая и приложението му за отслабване. 

Какви полезни свойства, притежава удивителния чай от листа на суданска роза? На първо място, това са аминокиселини, от които половината се считат за незаменими. В състава на чая от каркаде се намират и полезни микроелементи, като желязо, калций и фосфор, съдържа също и витамини, плодови киселини, кверцитин, рутин и биофлавоноиди. Счита се, че чая от листенца на суданска роза укрепва имунитета, доколкото притежава антибактериални и общоукрепващи свойства. Чаят благоприятства работата на черния дроб, задстомашната жлеза и сърдечносъдовата система. Чаят от каркаде е пикочогонно средство, спомага изхвърлянето от организма на мастните натрупвания в клетките, като в същото време е и спазмолитик. Употребата на този чай, помага за укрепване на капилярите, подобрява зрението, успокоява нервната система. Често отварата от листенцата се предписва при профилактика на заболявания на стомашно-чревния тракт, а също и за нормализиране на захарта в кръвта. С помощта на чая, може да се очисти организма от натрупаните с годините шлаки и токсини. 

Как правилно да приемаме чая от каркаде с цел отслабване? За да окаже дадената напитка необходимото въздействие, трябва правилно да бъде приготвена. Продължителното кипене на чая от каркаде, ще загуби голяма част от неговите свойства и приема му няма да окаже нужното въздействие. За приготовление на чая от каркаде, листенцата трябва да се залеят с горяща вода и запарката да не престоява повече от пет минути. Ако водата е само топла, запарката трябва да продължи поне час. 

За отслабване, напитката трябва да се приема продължително и на курсове Първият курс на лечение продължава 20 дни. Трябва да се приема по една чаена чаша от настойката три пъти дневно. Следва прекъсване от една седмица. Чай не се пие. След изтичане на седмицата курса се повтаря, но сега той е с продължителност десет дни. За да се ускори метаболизма, може да се пие не само чай, а и да се дъвчат листенцата на суданската роза, които са останали в чашата.

Сърдечно съдовите заболявания в България се увеличават с всяка изминала година. Диабета – този бич за нашата нация, също е на първите места. Затлъстяването е неоспоримо. Някои от стрес, някои от други фактори, но ние сме заплашени от присъствието на тези неволи. С тази статия, предлагам на нашите читатели да се опитат с помощта на природните средства, да забавят или елиминират заболяванията си. Чаят не е приоритетна напитка за нацията ни, ще кажат някои. Да, но и дилемата на страданието и последващия срив в организма, не са за пренебрегване. За болките, страха и безсънието не искам и да споменавам. Опитайте и препоръчайте на близките си. Ще се радвам да прочета коментарите Ви.

Знанието е всичко! Бъдете здрави!

0
  • Гост
    Ради Вторник, 24 Май 2016

    Преди години съм изпивала по няколко литра на ден от този чай. Отслабва се, мисля че понеже има много витамин C в него. Но филтърчетата не съм ги вадила след 5 минути, а са престоявали в часове в чайника, напрактика докато свърши чая. Наситен е много по-вкусен според мен.

Коментирайте

Гост Неделя, 22 Септември 2019