„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

Как да се държим в годината на Козата?

Публикувано от на в Фън шуй
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3771
  • Абонирайте се
  • Печат

След необузданите действия и желания на Коня, на смяна идва миролюбивата и спокойна Коза. Препускането в живота се забавя и стабилизира.

Както и Коня, Козата е щедра на промени, но тя ще ги налага с мека и внимателна стъпка.  За Господарката на годината не са свойствени честолюбивите стремежи на нейния предшественик. Тя най-вече цени истинската свобода, душевния комфорт и топлия огън на семейното огнище. Поради тази причина, всички опити за продължаване на откритата борба за кариерен ръст, могат да се окажат напразни. Може би ефективни ще се окажат безкористност, жертвеност и дори пасивност. През настъпващата година тези качества може да се окажат единственото спасение в дадена критична ситуация. Но не се лъжете, това не означава, че ще трябва да мързелуваме и безделничим. „Лежането на кълка”, Козата въобще няма да позволи. Без дори да се замисля, тя ще натовари множество хора с многочислени дела, с караници, суета и забежки.  Да се строят грандиозни планове е прекалено опасно, защото избухливата Коза може неочаквано да се отметне и насочила рога да измени всичко с точност до „наопаки”.

Стратегия и тактика

·         Спокойствие! Само спокойствие! Излишната активност и прекомерна инициатива ще ви отдалечат от начертаните цели.  Представете си козичка, внимателно стъпваща по извита планинска пътечка, между отвесна скала и огромна пропаст. Ако можете да балансирате и да не се втурнете напред, ще превземете заветния хълм.

·         Търсете обходни пътища! Хитроумната Коза няма да си хаби силите напразно срещу огромно съпротивление. И ако тя отстъпва, смирено свежда погледа си надолу, а това е признак за това, че в главата си вече има план, как тихо и незабележимо да се добере до своето.

·         Не прикривайте истинските си намерения! Въпреки явното и коварство, Козата отхвърля дори мисълта за лъжи и предателства. Надявате се, че нежната и търпелива Козичка, всичко може да понесе? Напразно! Всяка лъжа или измама ще бъде вдигната на рогата и, и поставена на показ.

·         Потърсете връзки! Козата е стадно животно, обича и умее да извлича изгода от общуването със своите сродни души.

 

2015 е година на Синята Дървена Коза по китайския календар или Овца по японския календар.

Години на Козата са: 1943 (Вода), 1955 (Дърво), 1967 (Огън), 1979 (Земя), 1991 (Метал), 2003 (Вода), 2015 (Дърво), 2027 (Огън). Годината на Козата започва на 19 Февруари 2015 година и завършва на 8 Февруари 2016 год.

Стихията на годината е Огън. (Козата е характерна с безпокойство, максимализъм и желание за смяна на мястото). Защо огън? Годината е на дървото, но то поддържа огъня. Очакванията са годината да е суха и безводна. Съвета ми е да приемате колкото е възможно повече вода.

Цветовете са син, светло син и зелен (характеризират добрия нрав на Козата, чувствителност и интерес към езотерика).

Любов и семейство

Ето, че тя напира. Любовта. В списъка на жизнените ценности на Козата, тя заема почетното първо място. И ако вашите отношения отдавна са покрити с плесен, или все още не сте успяли да изживеете пълната си страст, дойде вашето време да получите пълна програма. Козата, като много темпераментно животно, няма нищо против любовния триъгълник. Ще има и бързи разводи и скорошни бракове. Главна причина за всичките тези промени, ще бъде надеждата за създаване на по-продължителни чувства. Козата е женски знак според източните възгледи и се слави със своята грижовност и преданост към семейството и децата. В такива години се раждат предимно силни, здрави малчугани, а количеството на близнаците нараства. Също така, повече семейства ще вземат решение за разширение на жилища и за ремонти, което Козата одобрява. Мой съвет е да не се прави ремонт в западната част на жилището. Вече съм написала статия за летящите звезди 2015 г. Козметичен ремонт без дупчене и събаряне може. Ако входната врата на жилището е на запад, също не се препоръчва ремонт. Планувайте го за следваща година.

Кариера и финанси

За всички противници на каторжния труд, както физически, така и психически, настъпва благоприятна година. Добродушната господарка ще ви предостави възможност да си отдъхнете и голяма част от времето да плувате по течението. А при екстремни ситуации с лекота ще се измъкнете и ще съумеете да делегирате права и задължения на подчинените си. Нищо добро не очаква любителите на безметежното седене от звънец до звънец. Козата е делова дама и творческа натура и няма да плати и стотинки за бездействие. Но виж, ако вие имате хоби... То изведнъж може да се окаже извънредно изгодно занятие и от гледна точка на удоволствие, а също и като изгоден доход.

Що се касае за финансови постъпления, не си струва да се разчита много на Козата. А какво си струва да се прави? Да се прояви здравомислещ консерватизъм и да се откажете от безмислени разходи. Козата е ловец на тези разходи. Игра на борсите или в казино, също няма да ви зарадва. Но и на дъното няма да паднете. Дори и при най-безнадежните ситуации Козата с лекота обръща всичко на 180 градуса.

Кого благославя Козата

 

Разбира се поети, художници, музиканти, актьори или казано просто всички хора с творчески професии. Също така учители, преподаватели, лектори. И учените! Именно в годините на Козата са направени повечето от великите открития. Мечтайте повече, мислете за прекрасното, възпитавайте  позитивното мислене. Дайте повече свобода на мислите и действията си. Повече вкус и общуване с културата. И тогава победата ще бъде с Вас!

0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Вторник, 18 Юни 2019