„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

Приветствам Ви на сайта darsibg.com!

Публикувано от на в Фън шуй
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 6374
  • Абонирайте се
  • Печат

Да се запознаем! Казвам се Румяна Иванчева и съм автор на този проект, с който желая да дам повече информация посветена на тънката китайска метафизика.

 

Изучавам китайските метафизични изкуства Фън шуй, астрология на четирите стълба на съдбата Ба Цзи и избор на Благоприятни дати – Ци Мен Дун Цзя. Моят учител е Юрий Сбитнев. Защо се интересувам от тях, какво ме е привлякло?

 

Всеки човек се е питал, как е устроен света. А тези знания, дават отговори на много въпроси – защо се случва така, а не иначе, защо в някои периоди ни върви повече, в други не. И много други, защо и как.

 

Някои от принципите за фън шуй аз прилагам и чувствам ефекта, който те оказват. Идеята ми е да запозная с част от тези способи и читателите на този сайт. Така те ще могат да се окажат в благоприятното течение на живота и да плуват по него, знаейки как.

 

Сега за самия проект. Три различни раздела - Фен шуй, Ба Цзи и Ци Мен Дун Цзя. Всички статии са превод от руски език. Нивото, което ще дам е базово, практически насочено. В България, по точно на български език не намирам такава литература. Може би на този сайт ще чуете неща за първи път в живота си, което ще ме направи щастлива да Ви даря нещо от себе си.

 

Материята е невероятно трудна и обемиста, изисква специални познания дори за преводите. Ще съм благодарна, ако проявите търпение и ми простите някои правописни грешки. Статиите ще са избрани от мен, като ще са в насока подобряване на обстановката, в която хората живеят, работят или творят. Ще публикувам и ритуали, които са приложими за цял живот и са част от знанието на света.

 

Специално внимание ще отделям за подобряването на бизнес климата в офиса, персонала, откриването на обекти и благоприятните дати за това, защото бизнеса е двигателя на прогреса (останалите не трябва да са недоволни, това са техните работодатели). Когато публикувам статия и там пиша, че не трябва да се прави нещо от някой, моля, бъдете внимателни и не си играйте със съдбата.

 

На сайта вече е предложен материал за Карта на Желанията. Съвета ми е, всеки да се опита и да създаде карта, макар и да не е точно по правилата. Тя ще Ви мотивира, да се развивате в бъдеще, да се концентрирате или фокусирате върху важните за вас неща. През годината ние ще се учим, възнамерявам да направя и практикум на тази тема. Позволете си да сте щастливи.

 

Питат ме: Какво е Фен шуй, може ли да се види? Отговарям: Нищо! Радиацията може ли да се види? А вреди ли? Същото е и Фен шуй. Някои смятат, че това са единствено сувенирите по магазините с китайски стоки. Но това не е така. Класическия фън шуй работи с естествените природни сили, позволява да се привлекат благоприятните енергии. Никога ли не сте забелязвали, че на едно място Ви е уютно и приятно, а на друго чувствате вътрешен дискомфорт? На едно място хората живеят дружно и благополучно, а на друго страдат от болести и напасти. Фън шуй е език, който описва, защо се случва така. Изкуството му се състои в това, да намира и създава благоприятни места за работа и живот.

 

Истинският фън шуй не се вижда, в дома дори не са необходими сувенири, но там може да има чудесен фън шуй от прекрасното външно обкръжение и приятна вътрешна обстановка. Когато спалнята и другите важни помещения се намират на „правилното” място, а леглата и мебелите „гледат” в благоприятното направление, то всички обитатели на този дом получават енергия на късмета. Така работи – с очи никой не го вижда, но той съществува.

 

Сайта в тази си част е за тези, които искат да погледнат от друг ъгъл на познатият ни свят и да пробват да направят промени в своя живот. Фън шуй не е магия, не е религия и в него не е задължително да се вярва. Достатъчно е да се следват правилата и той ще заработи, защото правилата са основани на естествените природни закони.

 

За да не пропускате нови статии, съвета ми е да се абонирате и ще получите новостите на електронната си поща. 

 

При написването на всяка статия се старая, тя да обхваща повече примери, но не е възможно да се обхване изцяло дадена тема. Затова при възникване на въпроси, моля задавайте ги във формата за коментари.

 

Запознавайки се със сайта по този начин, Вие ще получите първоначални знания за Фън шуй. Прочетете първата статия за летящите звезди 2015, питайте и с лекота ще можете сами да промените нещо в своето обкръжение, разместете някои мебели и ще разчистите пътя на благоприятната жизнена енергия, а това е пътя на новите възможности.

 

 

Само не правете много изменения в един ден. Ако нещо объркате, ще Ви бъде много трудно да разберете и да поправите своята грешка. Плавно променяйте своята обстановка, първо почувствайте как Ви се отразяват промените. Ако са благоприятни – тогава направете следващата крачка напред.

 

Общувайки с хората, ние искаме да знаем повече за тях. Но това е подробност. Китайска мъдрост казва: „Ако познаваш другите, означава, че знаеш много, но ако познаваш себе си, значи си мъдър”. Моята цел е всеки да разбере повече за себе си, собственият потенциал и хората, които ще му помогнат да израсне, или които му пречат за това. С помощта на сайта, Вие ще можете и това. Ще знаете кой е ваш Благороден помощник, Грабител, Приятел, Враг, кой ви донася Богатства и много други. 

 

Ще започнем с преминаването на  онлайн калькулятор Бацзы, за да определите своя елемент на личността, стихията, която Ви управлява. На български език няма аналог на този калкулатор, затова ще използваме рускоезичен такъв.

 

В картата на съдбата има осем различни знака и всички те влияят на съдбата на човека. Ще разкрием някои от тайнствата на тези йероглифи. За начало ще ни е необходимо само да разберем кой е Господаря на деня за нашата карта.

 

Освен теория, ще дам и практически съвети, как могат да се използват знаците в Картата на съдбата. Съществуват десет годишни цикли, в които е кодирано бъдещето на всеки един от нас. Но това наистина е трудна материя и като начало няма да навлизаме в тези дълбоки води.

 

На сайта планирам да бъде качен помощник за избор на благоприятни дати. Мога веднага да го публикувам на руски език, но се боя, че ще е трудно разбираем, от към превод за повечето ни потребители. Когато имам техническата възможност за качване на български език и това приложение ще е налице. За желаещите да го видят на руски език ето линк за  выбора благоприятных дат. Не всички дни са еднакви, всеки ден има своя енергетика, свой Фън шуй. Календарът за правилен избор на дата, ще Ви помогне да изберете благоприятни дни за важни дела и да не планирате нищо важно на неблагоприятните дни. Благодарение на изкуството за избор на дата, късмета може просто да се пресметне!

 

 

Бъдещ проект ще бъде и гадаенето с помоща на Книгата на промените – И Цзин. Ако се съмнявате при вземането на вярно решение, ще можете сами да си гадаете по един прост, но изключително мъдър сособ. Вярно е, че отговорите са дотолкова мъдри, че трудно се разбират, но основната идея-отговор се подразбира.

 

Нека всички тези знания, които ще намерите на страниците на този сайт Ви донесат късмет и благоденствие. Извървете живота си с лекота и станете по-щастливи завинаги!

0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Понеделник, 22 Април 2019