„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

Посрещаме Бога на Богатството

Публикувано от на в Ритуали
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3155
  • Абонирайте се
  • Печат

 

Нашите читатели дълго чакаха тази статия! :)


В нея ние искаме да разкажем за любимия на мнозина ритуал „Посрещане на Бога на Богатството”. Това е много известен ритуал, който се извършва в „новогодишната нощ” по Китайския лунен календар. Счита се, че именно в тази нощ от една от посоките на света към нас идва Бога на Богатството и ако ние го помолим, той ще ни подари изобилие и материални блага.

През 2015 година, това е нощта на 18 срещу 19 февруари, и Бога на Богатството идва от Запад. Някои майстори считат, че в този момент от запад идва и Бога на Мъдростта, което прави това време още по силно.

Има няколко варианта и версии на дадения ритуал, ние ще разкажем тази версия, която използваме всяка година.

Тази година препоръчваме да започнете ритуала вечерта на 18 февруари, направете го, а след това започнете да изготвяте Картата на Желанията, пишете Книга на Желанията, съставяйте списък със целите си.

През тази нощ, енергията около нас е много силна! Тази енергия трябва да се използва обезателно. Просто да легнете и заспите е меко казано лоша идея. В такъв случай вие ще изгубите мощният заряд на енергията.

Но, ако сънят победи, това няма да е голяма беда. Този ритуал може да се проведе през целия ден на 19 февруари, изберете добър час, вярно този ритуал няма да е така мощен, но все пак ще работи.

Но има и една лоша новина за тези, които
са родени в годината на Маймуната и Тигъра. Те не трябва да извършват този ритуал. Много съжаляваме за тях. :(. 


Не трябва – значи не трябва, извършването на ритуала може да доведе до сериозни проблеми. 


Ако в семейството ви има Тигри, или Маймуни, то те трябва да са извън къщата по това време (на кино, на гости, на разходка). Някои от майсторите, казват, че е напълно допустимо, ако Тигрите или Маймуните спят по време на ритуала – но в друга стая. Те наистина трябва да спят, а не да лежат и гледат телевизия в леглото.


Още два знака от зодиака, трябва да са внимателни при провеждане на ритуала – това са Бик и Коза.
Ритуала трябва да се започне вечерта на 18 февруари (след 23.00 часа), Бика и Козата, трябва да започнат ритуала само  след настъпване на 19 Февруари след 00.00 часа. 

Още един важен момент, независимо, че Бога на Богатството идва от Запад, в западния сектор на дома този ритуал не се извършва! Това е изключително силна активация, а на запад, както знаете през настъпилата 2015 година се намира Жълтата петица, а тя е с много лоша енергия.

Ритуала може да се проведе във всяко друго място или сектор, а Бога на Богатството, трябва да е разположен с гръб обърнат на запад. Помнете: този ритуал не трябва да се извършва в западната част на жилището ви.

Класическият ритуал се извършва в двора, или на балкона на жилището. Но в класиката на улицата е много топло. :) Ритуала може да се провежда само в дом в който се живее. Така че, ако сте си купили нов дом и не живеете в него, не трябва да извършите ритуала там и да си отидете. Той няма да работи в този случай.


 
За ритуала ще са ни необходими:

Не се плашете! Винаги има алтернатива:
)


 
1.Бог на Богатството. Може да се използва изображение на Бога на Богатството, но ние препоръчваме да се използва фигурка, защото работи по-силно. Най добре да намерите фигурка на бога Цай Шен Йе  - седящ на Тигър, както на картинката по-долу.

 
2.  Свещи (добре е да са 18 броя, а като минимум 8).

3. Ароматни пръчици. Желателно е да са 18, но може и три броя само. Ако имате алергия към благовония, то може въобще да не ги използвате, но все пак те трябва да присъстват. Поставете ги и не ги палете.

4. Пет вида плодове: круши, ананас, банани, праскови, ябълки (може и консервирани). Ако не намерите тези, заменете ги с каквито други имате налични.

5. Три вида тестени изделия. Нещо вкусно от рода на кексчета, кифли и др. Ако ги приготвите сами още по-добре.

6. Сушени плодове (фурми, сушени сливи), гъби (сушени, консервирани, пресни.)

7. Шест вегетариански гозби (например – шест салати, варен фасул, задушени зеленчуци).

8. Аксесоари на Богатството. Можете да използвате монети, златни слитъци или бижута, китайски монети, ваза на Богатството, китайския Бог Хотей, трикрака жаба или просто банкноти.

9. Пет-шест чашки зелен чай. Добре е да използвате стъклени чашки, но ако не са налични и пластмасови ще свършат работа.

10. Пет-шест чаши с бяло вино.

11. Маса, на която ще се провежда ритуала. Преди действието масата трябва да е избърсана с влажна кърпа.

12. Ароматизирана хартия или сувенирни банкноти, които ние ще изгорим по време на ритуала. Може да са имитации на долари, евро, франкове, китайски пари, които ще разпечатите или салфетки с изобразени купюри. Всеки трябва да положи усилия сам и да намери такива банкноти. Ние ще ви предложим само бланката за желания, защото е особена. :)

13.  Бланка за Желанията На тези бланки ние ще напишем нашите желания и ще ги отправим към Висшите Сили. Като цяло, можете да използвате и обикновена хартия със зелен или златен цвят. Но заръката ни е да използвате тази бланка, защото тя е вълшебна. Разпечатайте я и напишете желанията си..

Свалете бланката >>>

 


Важни етапи при работа с Бланката за Желания:
 

- Пишем Желания само свързани с материални неща, пари и богатство.

- Пишем Желания само за себе си. Всеки член на семейството пише сам личните си желания.

- Разбира се, правилата за поставяне на Цели се съблюдават.

- На една бланка може да се напише само едно желание.

- Максимален брой желания на един човек са – Осем.

- На всяка бланка трябва да се напишат име, презиме и фамилия, адрес и възраст (точната възраст, без закръгляване).

 
Необходимо ли е да се спазват тези правила?

По правилата на ритуала Да, това е класиката!

Що се касае до поднасянето на угощенията, тук има нюанси. За много от нашите читатели снабдяването на горе описаните вещи и храни, просто не са възможни!

Но това не е повод за неизпълнение на ритуала!

Бога на Богатството ще се радва на какво да е угощение! Да, представете си, че милиони хора ще го нахранят с фурми и ядки, а той как ще се изненада на вашите печени картофки!

В крайна сметка главното тук не са съставките, а Вашето внимание и грижа.

Всеки ритуал, трябва да премине през сълцето Ви и да направите това, което Ви идва „отвътре”.

Разбира се, трябва да приготвите всичките съставки по списъка горе, но изхождайки от собствените си възможности.
 


Ритуал посрещане Бога на Богатството.


1. Преди провеждане на ритуала е изключително важно да се вземе душ. Ако в ритуала участват всички членове на семейството, всички трябва да са взели душ. Ще бъде добре, ако всеки облече нещо жълто. Може да е рокля, тениска, бельо или просто шал.

2. След като се изкъпете, петнадесет-двадесет минути трябва да посветите на някаква молитва, медитация или да послушате мантри, да общувате с Висшите сили.

3. Подготвяме масата на която ще се извършва ритуала. Изливаме върху масата вода, но без фанатизъм. След това избърсваме до сухо.

4. По нататък трябва да застелем масата. Най-добрият вариант е да я покрием с червена тъкан или покривка. Ако нямате червена, изберете всякаква друга покривка, но тя трябва да е ярка и красива. Добре е да е нова.

5. Време е да подредим масата, като поставяме на нея всички принадлежности (свещи, благовония, храна, чай, вино и т.н.).


6. Трябва ни ярко осветление. Ако имаме такава възможност, то по време на провеждане на ритуала е добре да запалим всички лампи в нашия дом. Или поне всички в стаята, където ще направите ритуала. 

7. А сега най-интересното. Отпуснете се, направете няколко дълбоки вдишвания и мислено поканете в своя дом Висшите сили.

Поканете в своя дом и своя живот Бога на Богатството.

8. По време на поканата е важно да се обръщате с лице към всички посоки на света и да произнасяте приветствия (в произволна форма).

Ако обичате мантри, то обръщайки се по посоките на света, можете да повтаряте следните мантри:НАМО ГУРУБЙЯ
НАМО БУДДАЙЯ
НАМО ДХАРМАЙЯ
НАМО САНГАЙЯТази мантра призовава на помощ Боговете от различни посоки.

9. Обръщаме се на запад и приветстваме Богатството.

10. Поставяме фигурката или изображението на Бога на масата, като съблюдаваме гърба му да е на запад.

11. След като направите това, запалете по три свещи и по три ароматизирани пръчици, от всички страни на Бога и отново произнесете поканата, като се обръщате по всички направления на света. При това е необходимо да произнесете силно и ясно собствения си адрес. Нали Бога трябва да знае къде да отиде :).

12. Напишете на бланките своите желания (добре е, да е с червен химикал), и ги поставете на масата, близо до Бога. До тях поставете и символите на парите, както и истински банкноти.

13. Изчакайте десет минути, медитирайте и си представете, че желанията Ви се изпълняват.

14. Запалете останалите свещи и ароматизирани пръчици (не е важно къде ще ги разположите на масата), и помолете Висшите сили за:

- здраве
- поддръжка за всички членове на семейството си
- успехи
- разцвет
- богатства
- пари
- любов
- хармония
- да срешнете втората си половинка
- за всичко, което Ви е необходимо в момента.

 11. Отворете всички прозорци и входната врата, нека енергията на богатството влезе във вашия дом.

Трябва да бъдете блъгоразумни и да не забравяте за техниката за безопастност. Най-малко Ви трябва да се простудите или в разтворената врата някой да наднича.

Достатъчно е да се отворят за кратко време няколко прозореца или малки прозорчета.

12. Излезте от дома на улицата или в подлеза, оставете вратата отворена и оставете някой близък да я охранява, а след като се върнете го сменете.

По класическия метод, трябва да се направят 3,8,13,23,33,18 или 28 крачки от входната врата.

Там изгаряме нашите желания и имитациите на банкноти. Ако от предходната година Ви е останало изображение на Бога на Богатството, също го изгорете.

Това се отнася само за изображенията на хартия. Фигурата на Бога на Богатството не се изгаря, той се използва всяка година. В края на годината ще трябва да го очистим. За целта ще трябва да го засипем със сол, за два или три дни преди новия ритуал.


13. Връщаме се у дома и благодарим на Висшите сили за помощта!

14. Когато свещите догорят, останките им не се изхвърлят. Съхраняваме ги в малка кутийка за период до три месеца.
 

15. Всичките храни на масата се прибират след един час от провеждането на ритуала. Тази храна е забранено да се яде!!! Тя вече принадлежи на тънките светове и ако предприемете да употребите дори и част от храната, ще увредите много силно своя късмет.

16. Символите на парите, които бяхте поставили на масата, сега се явяват мощен артефакт за привличане на богатство. Поставете ги в сейфа, портмонето, банкова каса или в своя паричен сектор.

17.Бога на Богатството поставете на почетно място с гръб на запад за 2015 година. Когато го премествате, още веднъж ще се наложи да броите 3,8,13,23,33,18 или 28 крачки от масата до новото му местожителство.

Това трябва да е почетно и видно място. Не се поставя Бога на Богатството в шкаф или кутия!В продължение на годината общувайте с Бога на Богатството, поднасяйте му храна и дарове, палете свещички около него.

Ритуала е може би сложен, но е МЕГА силен! Много ни се иска да го направите, защото той ще промени коренно Вашия късмет.

 

Желаем Ви добър ритуал и Божествена поддръжка!

0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Събота, 25 Май 2019