„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

5 бизнес книги, които си струва да прочетете

Публикувано от на в Мениджмънт
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3382
  • Абонирайте се
  • Печат

След прочитането на тези книги, вашата представа за света и бизнеса може коренно да се промени, а също така може да рестартира вашия спокоен жизнен механизъм към действия.

По дяволите всичко!Стани и го направи!

Забележителната книга на Ричард Брансън, един от най-богатите, известни и щастливи предприемачи в света. Книгата „По дяволите всичко! Стани и го направи! Е манифест на действието, риска и живота. Личното убеждение на автора, че трябва да вземеш всичко от живота, означава, че трябва да се избавиш от всичките си страхове и да се занимаваш с това което ти харесва и което те изпълва изцяло. И не е особено важно, с какво образование си, колко опит и знания имаш, просто стани и го направи. Тази книга носи в себе си огромен заряд от оптимизъм, а също така и разкрива всички възможности на човека.

Мисли и богатей

Бизнес наръчник от Наполеон Хил. Книгата е предназначена за широк кръг читатели. В нея са описани стъпките към успеха, които са плътно свързани с нашите преживявания, мисли, желания, самовнушения. Интересна и познавателна книга, която ни дава представа – що е това богатство и защо ни е нужно.

Подсъзнанието може всичко

Книга, написана от Джон Кехоу, популярен бизнес треньор на личностното израстване, също така и психолог. Дон Кехоу, практически е построил своя живот от „нулата” сам. В своята книга, той ни разказва жизнения път на едни прости граждани, които с помощта на неговите уроци са станали успешни хора. Книгата е практически наръчник, как с помощта на силата на мислите си, можем да създаваме материални вещи, изключително силна и полезна книга.

Алхимикът

Популярна книга на Пауло Куельо. Някой може да каже, че тази книга няма отношение към бизнеса и психологията, но съвсем не е така. „Алхимикът”, е един голям, интересен и поучителен разказ, за това, че човек през целия си живот търси богатството, което се намира под носа му, интередса книга и се чете на един дъх.

Есе за инвестициите, корпоративните финанси и управлението на компаниите

Есе за инвестициите е написано от един от най-богатите хора в света, успешният инвеститор и финансист Уорън Бъфет. В книгата са представени писма, които са били адресирани до акционерите на компанията „Berkshire Hathaway”. В тези писма Бъфет дава отлични уроци в сферата на инвестициите, тази книга просто е пропита с обучаващи материали. За съжаление, тя не интересува повечето хора, защото не е за широк кръг потребители. Но вие просто си помислете, един от богатите хора на Земята, дава практически съвети, как да станеш инвеститор, дали не си струва да се прочете?

0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Понеделник, 22 Април 2019