„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

Прогноза за месец Май 2016 според фън шуй

Публикувано от на в Фън шуй
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5974
  • Абонирайте се
  • Печат

От 5 Май до 4 Юни протича месеца на Водната Змия

  

Месец Май 2016 година е Месеца на Водната змия, според китайския слънчев календар.

 

Според този сезонен календар, това е първият месец от лятото. Главната енергия на Змията е Огън Ян. Той символизира чувството на радост, оптимизъм и откритост. Хората могат да станат по-емоционални, избухливи и непосредствени. Водата Ин, която участвува във водната змия, понякога, може да контролира Огъна Ян, енергията на Змията. Това противоречие, дава възможност чувствата да бъдат под контрол и да не са прекалено импулсивни.

 

В природата Водната Змия се отъждествява с чистият и ясен източник в огряна от слънце планина. Това е много благороден стълб, според китайската метафизика. Под това въздействие, хората ще бъдат по-склонни, да проявяват благородните черти на собствените си характери.


За хората с елемент на личността Вода Ян или Вода Ин – Змията се явява за тях Личен Благороден човек, което може да привлече допълнителна помощ от страна на други хора.
 

За родените в деня на Кучето, Змията е Вълшебник на Любовта. Тя ще надари тези хора с особена привлекателност през предстоящия месец.

 

За родените в дните или годините на Глигана, Заека или Козата, през този месец се активира Пътешестващия Кон. През месец Май за тях ще се появи възможност за различни пътувания по лични или делови поводи.

 

За да разберете, какви елементи и животни присъстват във вашите стълбове на съдбата, пресметнете Картата си Ба Цзи на сайта 8Zi.ru

 

ПЪТЕШЕСТВИЯ 

 

През Май, не са желателни пътуванията на Юго Запад, поради наличието на звездата Жълта Петица. Освен това, през цялата година, не се препоръчва и продължителното пътуване в Северо Източна посока, отново поради наличието на годишната звезда Жълта Петица.

 

Дадената препоръка не се касае за кратковременни придвижвания в рамките на града, както вече знаете. Жълтата Петица носи със себе си напрежение, конфликти и травми. Изборът си остава ваш

 

НЕБЛАГОДАРНО ИЛИ ОГНЕНО НАКАЗАНИЕ

 

Както вече знаете, тази година е особена за три знака – Змия, Маймуна и Тигър. Съчетанието на тези знаци в някои от дните, представлява особена опастност за тези три животни. Познато е като Огнено Наказание. Този месец е един от опасните за тези знаци, повтарям още веднъж. В дните на Тигъра, месеза на Змията и годината на Маймуната – това са дните 8 и 20 Май и 1 Юни. Освен това, Огненото Наказание, ще се проявява и всеки ден в часа на Тигъра – това е времето от 3:00 до 5:00, в ранното утро.

 

През това време на пътя, могат да нараснат автомобилните катастрофи, други пътно-транспортни произшествия с влакове, както и водни превозни средства. Тази енергия, ще донесе и риск от невъздържани действия, емоционална възбуденост и ексцесии. Препоръката е, да бъдете особено внимателни, да избягвате ситуации, които биха Ви извадили от равновесие. 

 

Особено препоръката е актуална за хората, които в картата си Ба Цзи имат всичките три изброени животни, или дори две от тях – Маймуна, Тигър и Змия.

 

Най-важното лекарство през този период е да изкажете благодарност – ВСЕКИ ДЕН, благодарете за всичко, което Ви мине през ума. На Вселената, Света, Бог, майка, баща, деца, внуци, приятели, сътрудници, работници, клиенти, доставчици, ВСИЧКИ. Благодарете, че сте здрави, че имате работа, заплата, храна, дом, топлина, бизнес, вода – Благодарете за ВСИЧКО!

 

Може да Ви уволнят – благодарете! Може да се разболеете – Благодарете! Може да Ви накажат, без да сте виновни – Благодарете! Благодарете и за доброто и за лошото в живота Ви. Това е единственото лекарство в този период. Това е Наказание за НЕБЛАГОДАРНОСТТА!

 

РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ

 

До 22 Май продължава  периода на Ретрограден Меркурий. Смята се, че през това време, всичко започнато е обречено на застой. В крайна сметка, ще трябва предприетото да се преработи напред във времето отново. Затова през това време не е желателно да предприемате важни дела, както и да купувате скъпо струващи вещи. Не подписвайте важни документи и договори. Съществува риск, вещите да се потрошат, а договорите да се провалят. Не започвайте бизнес през това време!

 

През времето на ретрограден Меркурий е подходящо да завършвате стари неща, да доправяте и преправяте стари неща. Сами, ще се уверите как нещата се подреждат от само себе си, учудващо лесно и безпроблемно.

 

БЛАГОПРИЯТНИ ДАТИ ПРЕЗ МАЙ 2016 ГОДИНА

 

7, 19 и 31 Май – Удачни дни за позитивни дела, както парични, така и от личен характер. Всяко предприето действие, ще има всички шансове за успех.

За съжаление, те не са подходящи за родените в годината на Козата.

 

15 и 27 Май – Дните са подходящи за дългосрочни работи. За всичко с което искате да се занимавате дълго и да получавате стабилни резултати.

Дните не са подходящи за родените в годината на Заека.

  

НЕБЛАГОПРИЯТНИ ДАТИ ПРЕЗ МАЙ 2016 ГОДИНА

 

5, 8, 17, 20 и 29 Май, 1 Юни – В тези дни е неблагоприятно да предприемате всякакви нови дела. Възможни са трудности, препятствия и проблеми.

 

10 и 22 Май, 3 Юни – Дните не са подходящи за голяма активност, организиране на важни мероприятия, за начало на лечение или операции. Те могат да се използват за приключване на стари неща или недовършени работи.

 

14 и 16 Май - Дни без богатство. Не са подходящи за откриване на бизнес, инвестиции, финансови операции- заеми, теглене и обмяна на валута, даване на пари на заем.

 

30 Май – Ден на Загуби. Неблагоприятен ден за важни действия.

 

ПРОГНОЗА ЗА ЛЕТЯЩИТЕ ЗВЕЗДИ ПРЕЗ МАЙ 2016 ПО СЕКТОРИТЕ НА ДОМА

 

Прогнозата по секторите на дома се разглежда при условие, че пребивавате в даден сектор продължително време. Например там спите или работите. Или на това място е входната врата. Ако не ползвате дадено помещение или там се намират санитарен възел или складови помещения, то тогава, тези енергии, на вас не ви влияят.

 

СЕВЕР

 

Северният сектор на дома през месец Май е неблагоприятен. Честото пребиваване в този сектор, ще способства за напрежение в семейните отношения. Възможни са кавги и препирни. Особено това касае жените. Също така съществува и вероятност от срязвания, леки наранявания също.

 

ЮГО ЗАПАД

 

Юго Западният сектор става неблагоприятен през месеца. През цялата година този сектор е населен от енергията на Бялата Осмица – паричната звезда. В този сектор се извършват активациите на Паричната звезда – обикновено. През този месец, ако тук сте поставили активатори като фонтани или движещи се предмети – ТРЯБВА ДА ГИ ПРЕМАХНЕТЕ! Тук прелита месечната звезда Жълта Петица – най-неблагоприятната звезда на неприятностите и нещастията. Вместо да подобрите финансите си, ще увредите тази енергия. През Май пари не са ни нужни, така, че въздържайте се от активиране на Паричната Звезда през това време. Ще активирате проблеми! За да отслабите влиянието на негативната енергия, поставете китайски метални музикални звънчета.

 

ЮГ

 

Юг също не е много добър през Май. Престояването в този сектор може да доведе до проблеми с черния дроб и възможни леки травми с крайници. Избягвайте рискованите начинания и екстремните спортове.

 

ИЗТОК

 

Честото пребиваване в Източния сектор на дома или офиса може да усили болките в главата и мигренозните болки също. В качеството на защита, можете да поставите в този сектор камъни, кристали или други предмети, отнасящи се към стихията Земя. Керамични вази и предмети. Старайте се, да не се ядосвате и по-малко да се дразните от чуждите приказки и действия.

 

СЕВЕРО ИЗТОК

 

Северо Източният сектор на дома или офиса е много неблагоприятен през този месец! Препоръчва се, да сте по-малко време в този сектор! Метални тръбички, тип вятърни звънчета или специалното средство от Фън Шуй – Вода, Сол и Монети, ще помогнат да се притъпи влиянието на тази негативна енергия през месеца.

 

ЗАПАД

 

Западът е превъзходен! Особено полезен, ще бъде за творческите натури и тези, които учат. Западът е благоприятен и за романтичните отношения. Бъдете в този сектор, често, дори много често.

 

СЕВЕРО ЗАПАД

 

Северо Западът ще носи умни и главно много бързи идеи за изкарване на пари. Престоявайте в този сектор през Май! Както престоявате мислете за нови и креативни идеи, планирайте нови работи, реализиране на нови и иновативни начинания.

 

ЮГО ИЗТОК

 

Юго Изток е умерено благоприятен. Ще подкрепя романтиката и любовните връзки. Но, новите отношения, може и да не са от най-добро качество. Също трябва да сте внимателни с хранителните продукти и алкохола. Възможни са отравяния.

 

НЕБЛАГОПРИЯТНО ЗА РЕМОНТИ ПРЕЗ МАЙ 2016 ГОДИНА

 

През Май 2016 година е неблагоприятно да се прави ремонт в следните сектори: Северо Изток, Изток, Юго Запад, Юг, Юго Изток.

 

От гледна точка на фън шуй, за ремонт се счита нарушаването на целостта на стени, пробиването, разрушаването, издълбаване на дупки, забиването на пирони и всякакви строителни работи, предизвикващи вибрации на стените. Боядисването на стени и тавани, както и лепенето на тапети можете да правите, без да отчитате влиянието на секторите.

 

 

0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Събота, 07 Декември 2019