„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

/Прогноза на Майстора по Фън Шуй – Реймонд Ло/ Част ІІ

Публикувано от на в Фън шуй
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4414
  • Абонирайте се
  • Печат

Маймуната е силен метален елемент, а в китайската метафизика е популярна като „Пътешестващ Кон”. Маймуната е в стълкновение с Тигъра. Това е причината в 2016 година да се появят все повече пътешестващи хора. Това ще бъдат предимно хората родени в година или в ден на Тигър, Кон и Куче, също така и родените в годината или деня на Глигана, Заека и Козата.

 

Когато много хора започнат да пътуват, нараства и количеството на пътно транспортните произшествия. Най общо Маймуната и Тигъра са животни които си противоборстват – възниква стълкновение, врагове по рождение. От тук възникват и авариите, ПТП. Доколкото Огън Ян се асоциира с авиацията и Маймуната е мястото на зараждане на водата, то следва, че през 2016 година трябва да се предпазвате от катастрофи, свързани с въздушни и морски пътувания. Предходната година на Огнената Маймуна – 1956, също е изобилствала от въздушни и морски аварии.

 

Например, на 30.06.1956, два самолета на "Юнайтед Еърлайнз" се сблъскват във въздуха над Големия Каньон в Аризона. В резултат загиват 128 пасажера. На 25.07.1956 в гъста мъгла италиански презокеански лайнер се блъска с шведски кораб. Загинали са 51 човека. На 09.12.1956 самолет на компанията Транс Канада Air Lines се врязва в планините на Британска Колумбия, 62 пасажери загиват. На  31.01.1957 (все еще в годината на Огнената Маймуна) в небето над Лос Анжелес се сблъскат във въздуха авиолайнер на Douglas DC-7 и реактивен истребител.

 

Огън Ян е мощна енергия на огъня, което пък ще донесе голям потенциал от възникване на кастрофи от взривове и пожари. На 08.08.1956 г., става пожар във в миньорска шахта в Белгия, 262 миньори загиват. На 28.06.1896, 120 години назад в миньорска шахта в Пенсилвания след взрив, 58 миньори са затрупани и загиват.

 

Огон Ян също символизира и ядрената енергия. Първата в света промишлена ядрена електроцентрала е била пусната в действие през октомври 1956 година. Атомната електроцентрала Фукушима беше разрушена в ден на Янския огън над Тигър 12.03.2011 година. Следователно, необходимо е да бъдем внимателни и предпазливи с ядрената енергия и възможни аварии през 2016 година.

 

Стихията на Огъня, може да се разглежда като много горещ въздух. Затова този елемент често се свързва с птиците, летящите обекти и самолети. Тук ще причислим и дроновете в днешно време. През 2016 година се очаква развитие на летящите във въздуха летящи обекти и дронове. Предполагаемо е през 2016 година да се очаква развитие на робостроенето, те ще набират популярност и ще се прилагат все по-често.

 

Прогноза за здравето през 2016 год., на  Огнената Маймуна

 

В китайската медицина, елемента на Огъня се свързва със сърцето и кръвообръщението, а също и с раменете и тънките черва. Метала от своя страна, отговаря за органите на дишането, белите дробове и кожата. Когато Маймуната се срешне с Тигъра и Змията, се формира така нареченото „Огнено Наказание”. Това съотношение предизвиква не само бедствия от пожари и взривове. В човешкото тяло Огненото Наказание може да предизвика различни възпаления, болести на сърцето, повишено кръвно налягане.

 

Огнената Маймуна означава горещ, разтопен Метал, затова трябва да внимавате с възпаление на тънките черва и различни проблеми свързани с дихателните органи. Освен това, във фън шуй, звездата на болестите „Двойка”, доминира в Центъра, на жилището, на света, центъра на континента, въобще във всеки възможен център. Така че, епидемия от грип е напълно възможна и тя може да е изключително сериозна. Подходящи добавки за повишаване на имунната система, антиоксиданти, витамин С и Омега-3,6 масла ще помогнат да се понижи вероятностите от инфекции и възпаления.

 

Като пример, известния певец Елвис Пресли умира на 16.08.1977, и той умира от възпаление на вътрешните органи в резултат на Огнено Наказание Маймуна-Тигър-Змия.

 

Месеците, в които през 2016 година Огненото Наказание, ще се усили неимоверно са Февруари (месец на Тигъра) и Май (месец на Змията).

 

През последните три години от 2013 до 2015 год., стихиите на Огъня и Земята, бяха достатъчно силни. Огънят – това е кръвта, системата за кръвообръщение, въглехидратите и захарта. От своя страна Земята е жлъчката и мускулите. През тези години, хората натрупваха излишни килограми. През 2016 г., с идването на метален елемент, ще се появи добър шанс за премахване на прекомерното количество Земя, „натрупано”, през последните няколко години. Така че, тази година ще бъде добра за занятия със спорт, за диети и отслабване. През следващите две години, Маймуната (2016) и Петела (2017), ще се избавиме с лекота от натрупаните излишни килограми.

 

Що се касае за ЛЕТЯЩИТЕ ЗВЕЗДИ във фън шуй, то текущия двайсетгодишен период от 2004 до 2024 година се нарича „Осми” и числото осем символизира триграмата Ген (Планина). Тя символизира също и малките деца. Затова, от момента на встъпването на осмицата, началото на 2004 год., присъстват големи бедствия, засягащи деца. Гибел на ученици при инциденти от всякакъв характер. Този период продължава да е на дневен ред, проблеми с подрастващите ще присъства дотогава, докато продължава „8 период”. Числото 8, представляващо децата, винаги ще присъства в центъра на картата на Летящите звезди в течение на всичките 20 години, от 2004 до 2024 год. Затова през цялото време е важно да се обръща внимание на безопастността на децата и тяхното благополучие.

 

Прогноза за икономиката през 2016 година на Огнената Маймуна

 

Елемента Огън често се явява движеща сила на фондовия пазар. Пет елемента оказват влияние върху настроението на хората. Това са: Огън - радост, Вода – страх, Земя – медитация, Метал – тъга, и Дърво – гняв.

 

Годината на Огъня, често поражда оптимизъм на фондовия пазар, което се е случвало през 2006 и 2007 година. Но ето че през 2008 г., идва стихията на Водата и очевидно хората започвали да се страхуват от влошилата се ситуация в САЩ, проблемите и рецесията в Икономиката. По такъв начин, финансовото цунами през есента на 2008 година, донесе за няколко следващи години нестабилност в световната икономика. В последващите години отсъствието на огнените стихии донесоха криза и нестабилност, особено в САЩ и Европа, които преобладаваха до 2013 година.

 

След това, с идването на Огъня от годината на Змията, американската икономика показа уверено възстановяване. През 2014 година, настъпи годината на Коня и Огнената стихия продължи да подхранва икономиката. САЩ и Европа тръгнаха към разтеж. През 2015 година импулса на Огъня, усилващ оптимизма, продължи и това способства активността на икономиката и фондовите пазари да продължат нагоре, особено през пролетта и лятото. Огънят Ян през 2016 година ще донесе на икономиката позитиви, оптимизъм и увереност. Тази положителна енергия ще продължи и през първата половина на 2017 година, която също се характеризира с Огън, проявен в небесния ствол.

 

Елементите на 2016 година – Огън и Метал, както се очаква, ще донесат разцвет на отраслите от промишлеността свързани с Огъня и Водата. Това е защото, по цикъла на Петте Елемента Огъня побеждава Метала. Затова Металният Елемент е символ на парите за отраслите на Огъня. Тези отрасли са: енергетика, развлечения, фондова борса и финанси.

 

Вторият добър отрасъл може да бъде Водата. Водата побеждава Огъня, според Цикъла на разрушението. Огънят е пари за водния отрасъл. Отраслите на Водата са: транспорт, връзки, доставки.

 

Отраслите на Земята, също изпитват положително влияние, т.к. Земята произвежда Метал. Затова, предстоящата година ще бъде благоприятна за елемента Земя, а това са недвижимите имоти, строителството, високите технологии, добива на полезни изкопаеми.

 

Не особено добре ще се чувства стихията Метал. Това са металургичните комбинати, банковото дело, машиностроенето и компютрите. Тези отрасли ще са активни, но и конкуренцията ще бъде силна. Годината на Маймуната ще донесе голямо количество конкуренти. 

 

Дървопреработвателната промишленост, текстилната, хартиената и съпровождащите ги производства – всичко това ще бъде активно, защото Дървото произвежда Огъня, но пари в тези сфери няма да има, поради отсъствието на елемента Земя, който е Пари за Дървото.

 

В резюме – отраслите, които трябва да отбележим в годината на Маймуната, са свързани с Огъня и Водата. Огън – енергетика, фондови пазари, финанси, развлечения. Водната стихия – транспорт, доставки, общуване, връзки.

 

Отраслите свързани и отнасящи се към елемента Земя, ще бъдат активни и продуктивни, но елемента, който носи пари на Земята е ВОДА. Водата в тази година отсъства.

 

Като цяло, годината на Огнената Маймуна, на върха с Огън и отдолу Метал, ще бъде символ на оптимизма, гъвкавостта и прогреса. Съществуват също така и високи рискове от конфликти и дисхармония в международните отношения. Годината няма да е мирна, но хората ще са настроени оптимистично, открито и уверено. Също са вероятни стихийни бедствия, такива като пожари, торнада, урагани и някакви екологични катастрофи. Вероятността от болести и епидемии, присъстват както и в предишни години.

 

Неблагоприятни и благоприятни животински знаци през 2016 година

 

Животинският знак, който се явява най-неблагоприятен през 2016 година – това е Тигъра. Той се намира в пряко стълкновение с Маймуната. Такова стълкновение обикновено обуславя турболентност, аварии и големи промени. Доколкото тези животни се явяват „Пътешестващи Коне”, то даденото стълкновение стимулира неприятности свързани с движението, въздушни и морски катастрофи, взривоопасни ситуации.

 

Хората, подени в годината на Маймуната, може да се каже, че „обиждат” Княза на Годината. Ако те, също така имат и Тигър в някои от четирите стълба на съдбата, или в стълба на късмета, то те, освен това че ще страдат от стълкновения или Огнено Наказание, ще бъдат по-предразположени на пътни неприатности, пожароопасни ситуации. Особено, ако Огъня се явява и техен неблагоприятен елемент. Това ще създаде проблеме със здравето, свързани с кръвното налягане, сърце, органите на дишането и кожата.

 

Хората, родени в годината на Тигъра, се сблъскват с Годината на Маймуната. Те са яростни врагове. Те ще получат по-големи възможности за пътувания и премествания през 2016 година. Следва да се възползват от тези възможности. Също така, ще бъде добре да направят промени в живота си, такива като, смяна на жилището в друго населено място, смяна на работата, дълги пътешествия. Но, те следва да проявяват особена осторожност и да се въздържат от такива видове спорт, като гонки с автомобили, дрифтове, управление на самолети, подводни плавания, скокове с парашути и т.н.

 

На тези хора се препоръчва да носят верижка със ЗмияТ, която ще помогне за разконцентриране на вниманието на Маймуната и по този начин да се притъпи негативното влияние на стълкновението. Всички хора, родени в годината на Тигъра, следва да избягват преките пътувания в Юго-Западна посока. През 2016 година, това е направлението на Великия Княз.

 

Животните, които се „разбират” с годината на Маймуната са Змия, Дракон и Плъх. Тези животни са в хармония с Маймуната.

 

Все пак, животинската астрология, не е достатъчно надежна и тази система не е призната в качеството на официален вид за предсказания. За по-надежна оценка на своя късмет в годината на Огнената Маймуна, се препоръчва да погледнете всичките си четири стълба на съдбата, които могат да бъдат построени само при пълна дата на раждане – включваща час, ден, месец и година. Доколкото животинските знаци могат да се появяват във всеки от четирите стълба на съдбата на човека, то стълкновенията и наказанията с Маймуната, ще влияят не само на родените в годината на Тигъра или Маймуната. Те ще влияят на всеки, който има дадените животни в някой от стълбовете на съдбата, също и в стълбовете на късмета.

 

Примери за някои известни хора, родени в годината на Тигъра и встъпващи в стълкновение с Маймуната през 2016 година – Том Круз, Роб Патисън, Лейди Гага, Джоди Фостър.

 

Освен това, има хора, които не са родени в годината на Тигъра, но също се намират в стълкновение, защото са родени в деня на Тигъра. Те също ще очакват сложна година. Някои от тях са: Хилари Клинтън, Парис Хилтън, Кифър Съдерланд, Бритни Спиърс.

 

Противостоянието с деня на раждане, обикновено предизвиква движение и конфликти в семейството или в областта на човешките взаимоотношения, особено взаимоотношенията между съпрузи и противоположния пол.

 

Хората, родени в годината на Маймуната, както се казва, „оскърбяват Великия Княз”. За тях също се препоръчва да носат верижка или колие със змия. Някои от тях – Хю Джекман, Том Ханкс, Мел Гибсън, Селин Дион, Джои Юнг, Яо Минг, Даниел Крейг.

 

Много по сериозна е конфигурацията – тройно наказание на Огъня. То се образува с наличието на Маймуна, Тигър и Змия. Наказанието се тълкува, като скрита опастност и то предизвиква раздразнение и нещастие. То включва също и проблеми в отношенията и въпросите на здравето. Ето някои от хората с Огнено Наказание през 2016 г. – Хилари Клинтън, Парис Хилтън, Присила Чан, Джъстин Бийбър, Дженифър Анистън, Рон Патисън, Оскар Посториус.

 

Това Наказание е сериозно и опасно и минималната защита от него е носенето на верижка или колие със Змия, за да отвлече и разсее прииждащата Маймуна.

 

Петела е „Цвят на Романтиката” през годината на Маймуната. За хората, родени в годината на Петела или в деня на Петела ще могат да се надяват на по-голямо романтично общуване и възможности за развиване на приятелски отношения с противоположния пол.

 

За родените в годината на Тигъра или в Деня на Тигъра, предстоящата година ще бъде „Пътешестващ Кон”, което ще ги призове за повече пътешествия и премествания. Това е съотносимо и за родените в годината на Глигана, Заека и Козата.

 

Маймуната е „Благороден Помощник” за родените в годината или деня Дърво Ин или Земя Ин. Това е всяка година, завършваща на 5 или 9. Например - 1955, 1959, 1965, 1969, 1975, 1979, 1985, 1989, 1995, 1999 г. "благородният Помощник" – е нещо като ангел хранител, който ще се притече на помощ и ще изглади неприятностите.

 

Маймуната също се явява и „Академична Звезда” за хората родени в година със стихия Огън Ян. Така че, 2016 година ще бъде добро време за раждане на дете, т.к. всички деца, родени в тази година автоматично ще получат „Академична Звезда”, което означава висок интелект и стремеж към наука.

 

Негативните енергии на фън шуй за 2016 г., на Огнената Маймуна

 

Енергиите във фън шуй се преместват от година на година. Затова се налага да следим за преразпределението на добрите и лошите енергии в началото на всяка година. Ако те „се заселват” на значими места в дома или офиса, то следва да се предприемат необходимите мерки за предпазване от тяхното влияние.

 

В годината на Маймуната, неблагоприятната енергия „Петица Жълта”, символизираща препятствия и неудачи, прелита на Северо-Изток. Препоръчва се да окачите метално звънче в северо източния сектор на дома, или офиса, за да разсеете неблагоприятната енергия. Най-лош този сектор ще бъде през месеците Февруари, Май и Ноември.

 

Втората негативна звезда „Двойка”, символизираща болестите, ще се засели в центъра през 2016 година. Традиционният начин да се разсее тази енергия е като се окачи наниз от шест метални китайски монети в поразения участък в центъра на дома.

 

Великият Княз през тази година е на Юго Запад. Не се препоръчва да се копае земя или да се правят съществени строителни ремонти в това направление. Също така не се препоръчва да се седи с гръб на Юг, защото тук се намира другата неблагоприятна енергия, наричана „Три Ша” или „Три Убийци”.

 

Лошата звезда „Тройка”, носи конфликти и грабежи. Тази енергия през 2016 г., на Огнената Маймуна се намира на Северо Запад. Поставете лист червена хартия, за да отслабите влиянието на тази енергия.

 

Негативната звезда ”Седмица”, представляваща скандалите се намира на Север. Традиционното решение е да се поставят три клонки бамбук в прозрачна стъклена ваза с вода в северната част на дома или офиса.

 

Годишната звезда „Двойка” е разположена в центъра. Тази триграма е на Земята и също е звезда на болестите. Предполага се, че болести или епидемии може да се очакват през 2016 година и поразеният участък може да бъде Централната област. Под това определение попадат Средния изток и страни или региони с название Централен. Тук може да се отнесе и Китай, доколкото Китай се нарича Централна страна. Страните от Централна Европа също могат да се окажат уязвими.

 

Такава прогноза за 2016 година, даде Реймонд Ло. До края на 2016 година, ще можете да се връщате и да проверите, какво се е сбъднало.
 
Оригиналният текст на прогнозата на английски език се намира тук http://www.raymond-lo.com/14551/year-of-the-monkey

0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Петък, 20 Септември 2019