„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

Прогноза за 2016 – годината на Огнената Маймуна

Публикувано от на в Фън шуй
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2984
  • Абонирайте се
  • Печат

/Със съкращения прогноза на Майстора по Фън Шуй – Реймонд Ло/ Част І

 Известният майстор по Фън Шуй Реймонд Ло всяка година прави прогнози, в които огласява своето виждане за близкото бъдеще. Той описва общите тенденции за годината, измененията в световната политика, икономиката, различните отрасли и индустрии. 

 И за 2016 година, годината на Огнената Маймуна Реймонд Ло дава своята прогноза.

 

Реймонд Ло в своите годишни прогнози се опира на китайският слънчев календар, който се оказва изпитан инструмент за предсказания. Традиционната китайска система Ба Цзи или четирите стълба на съдбата. Чрез тази система се разчита съдбата на човека по датата на неговото раждане. В нейната основа отново е заложен китайският слънчев календар.

 

Особеността на този календар се състои в това, че всякаква информация свързана с времето – година, месец, ден и час се представя във вида на петте основни елемента – Дърво, Огън, Земя, Метал и Вода. Отношенията между тях са предпоставка за правене на анализи от различно естество.

  

 

 Прогноза на Реймонд Ло за годината на Огнената Маймуна - 2016

 

 

 

 

Годината на Маймуната – 2016, в китайския календар е символизирана с двойка елементи. На върха се намира Огъня Ян, и той е „възседнал” Метала. Съгласно цикъла на зараждане и разрушаване, които описват взаимоотношенията между елементите, Огъня побеждава Метала, т.е. те имат конфликтни отношения.

 

 

 

 

Като правило, подобни взаимоотношения между елементите, означават дисхармония. В частност Огън Ян символизира праволинеен и избухлив характер. Човек с такъв характер е склонен да се ръководи от взривоопасни емоции.

 

Така, че в настъпващата година на Огнената Маймуна международните конфликти и стълкновения няма да се избегнат. Единични, по-скоро всички подобни конфликти няма да бъдат прекалено жестоки, защото Огъня Ян, „седящ” върху Маймуната е символ на залязващото слънце, доколкото Маймуната е Метал, олицетворяващ посоката Запад. Огън Ян с такава характеристика се явява сравнително мек.

 

Огънят Ян е присъщ на хора, способни бързо да губят самообладание, но все пак са не по-малко честни и с открити души. Затова, конфликтите с лекота могат да бъдат разрешени с помощта на компромиси и отстъпки. Подобно на жегата, бързо изстиваща след заника на слънцето. С подобен характер Огън Ян през 2016 година, на Огнената Маймуна, може да се очаква сравнително по-малко насилие и жестокост, отколкото това през 2014 и 2015 година. През тези години упоритото Дърво Ян, твърдо стоеше върху принципите си и отказваше да бъде гъвкаво. Огън Ян – това е Слънце, което винаги носи оптимизъм и топлина. То способства с лекота да се постигат съглашения и договорености, да се разрешават конфликти и спорове.

 

Маймуната съдържа вътре в себе си, освен силният Метал Ян, също така Вода Ян, и Земя Ян. Металът Ян е разрушителен елемент, представляващ изначално меч, военно оръжие. Вода Ян е мощна вода с агресивна неудържима енергия. Тя подсказва за стълкновения и конфликти, имащи отношения с морета и океани. Затова, няма да бъде неочаквано, ако възникнат напрежения, касаещи спорни територии в Южно Китайско Море. Кораби, подводници, танкери, също ще бъдат под прицел.

 

Маймуната в системата Ба Цзи олицетворява мястото на зараждане на стихията Вода и Огън Ян олицетворява Слънце, залязващо на Запад, отслабващо. Следователно, нарастват шансовете за аварии и катастрофи на съдоходни и авиационни съоръжения по въздух и вода.

 

Китайският календар на небестните стволове и Земните клонки върви по 60-годишен цикъл. Това означава, че подобни влияния, хората са изпитвали и 60 и 120 години назад. Това са годините 1956 и 1896 година, също години на Огнената Маймуна.

 

През 1956 год., в месец юли Египет национализира Суецкия канал, което води до военна криза. В резултат Египет е подложен на бомбардировки от страна на Великобритания и Франция, а Израел навлиза на Синайския полуостров. В същата година против Съветския Съюз възстават Унгария и Полша. Избухналите народни вълнения са потушени жестоко от съветските войски. А в Хонг Конг на 10 Октомври 1956 год., става бунт на националистите.

 

Така че, предходната година на Огнената Маймуна е отбелязан като период на конфликти и войни.

 

Еднозначно Огън Ян, символизира Слънцето, а следователно е способен да създава настроение за оптимизъм, радост и щастие. В този аспект, идващата година 2016 ще бъде изцяло благоприятна за индустрията на развлеченията.

 

1956 година е била успешна за такива големи звезди като Елвис Пресли, Мерилин Монро, Дорис Дей.  Така Елвис Пресли през февруари 1956 година покорява света с песента си „Хотел на разбитите сърца”, а Мерилин Монро сменя името си от Норма Джейн на Мерилин Монро. Същата година Дорис Дей записва световноизвестната песен “Que Sera Sera”. Всичко това се е случило през 1956 год.

 

В китайската медицина Огън Ян се свързва със сърцето и кръвообращението. Огън Ян също означава и плещи, рамене, гръб. Следователно, годината може да доведе до болести със сърцето, кръвта, възпалителни процеси и болки в гърба и плещите. Метала в организма се свързва с белите дробове, дихателните пътища и кожата. С Огън, преодоляващ, разтапящ Метала, съществува вероятност за обостряне на грипни инфекции, болести на дихателните пътища или кожни проблеми. Освен това, Летящата Звезда във фън шуй „Двойка”, наричана още „Звездата на Болестите”, заема центъра през 2016 година. Всичко казано до тук говори за голяма вероятност за възникване на грипна епидемия. Така през 1956 година е възникнала азиатска епидемия от грип, зародила се в Китай.

 

Огън Ян, често се сравнява със Слънцето. Затова хората, отнасящи се към Янския Огън са по-често отзивчиви, открити и праволинейни. Те с лекота завързват приятелства и се ползват с популярност в кръга си на общуване. Най-ярките представители на Янския Огън са Алберт Айнщайн и Стив Джобс. Без тяхната откритост и горещ оптимизъм, човечеството не би могло да се наслаждава на продуктите и иновационните им идеи.

 

Хората на Янския Огън са бързо избухливи и достатъчно импулсивни. А това може и да им донесе и порой от неприятности. Типичен пример е актьора Ръсел Кроу, известен със своя избухлив характер. Стив Джобс, също се славеше с горещия си темперамент.

 

Сред хората на Янския Огън са също и Джоан Роулинг, Сандра Бълок, Парис Хилтън, Алфред Хичкок. Някои от тях могат и да бъдат извънредно ексцентрични, поради взривоопасния си характер. Например Адолф Хитлер и Ким Чен Ин.

 

Огнената стихия символизира щастието, като едно от човешките качества. Хората на Янския Огън са честни, отзивчиви, открити и с лекота създават приятелства. Огън Ян е символ на оптимизма. Поради това Янския Огън често дава на народа увереност в икономиката, което води до по-добри показатели на фондовия пазар. На 12 март 1956 година за първи път в историята, промишленият Индекс Дау Джонс превишава 500 пункта.

 

Отново 1956 година става година на развлеченията: освен успеха на Елвис Пресли, Мерилин Монро и други, в тази година в Ню Йорк се открива Бродуейския мюзикъл „Моя прекрасна лейди”, а в Швейцария за първи път започва началото на транслацията „Евровизия”.

0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Четвъртък, 17 Януари 2019