„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

Фън шуй прогноза за месец Октомври 2015 г

Публикувано от на в Фън шуй
 • Размер на шрифта: По-голям По-малък
 • Посещения: 4218
 • Абонирайте се
 • Печат

Месеца на Огненото Куче  - 8 Октомври – 7 Ноември

 

Октомври 2015 година е месеца на Огненото Куче според Китайския слънчев календар.

 

 

    Природният образ на огненото Куче можете да си представите като Слънце по време на залез, приседнало на хоризонта и при това небето е придобило огнено оранжев оттенък - Зарево.

 Огненото Куче притежава великодушен и щедър характер. То се отнася с топлина към останалите хора. Но то е също така и рязко и с боен характер. При всичко това се отличава и с агресивна праволинейност, грубовато и може да си създаде огромни проблеми от собствените си действия. Характерна черта на Огненото Куче е, че то супер добре умее да прави пари, но не винаги е щастливо от това. 

Влиянието на ето такива енергии, хората през този месец ще усещат като проява на собствения си характер.

 Пътешествия 

 На Юго Изток през този месец ше прелита негативната звезда Петица Жълта. Това е причината да препоръчам през този месец да се избягват продължителни пътувания в тази посока. Както повечето от Вас вече знаят, на Запад също не е препоръчително пътешестването през цялата година, равнозначно и за този месец. Вече знаем, че годишната звезда Жълта Петица епребивава трайно в сектора Запаз. 

Препоръката, както вече знаете касае само и изключително продължителните пътешествия в тези посоки. Придвиждането в града до работа или до покрайнините на града нямат никакво негативно влияние.

 Периода на Земята

 От 21 Октомври да 7 Ноември ще продължава периода на Земята. През това време стихията Земя ще придобие особено голяма сила. Това ще донесе стагнация, застой за всички и всякакви процеси. Затова в посочения времеви интервал не се препоръчва започването на строителни работи. Не се започва нов бизнес, не се градят нови отношения. В противен случай, сроковете за завършването му могат значително да се усложнят и затегнат по всевъзможни причини. В този времеви промеждутък за извършването на важни задачи е необходимо да подберете подходящи добри дни и да избягвате негативните.

 Благоприятни дати през Октомври 2015 год.

 9, 21 Октомври и 2 Ноември – Подходящи дни за всякакви позитивни дела – както финансови, така и с личен характер. Всяко действие ще получи много добър старт и всички шансове за успех. 

Тези дати не са подходящи за родените в годината на Плъха.

 17, и 29 Октомври – Тези дати са подходящи за дългосрочни работи. За всичко с което искате да се занимавате дълго и продължително и да получавате стабилни и надеждни  резултати.

Не са подходящи за родените в годината на Маймуната

 Неблагоприятни дати

 16, 19, 28, 31 Октомври – В тези дни е неблагоприятно да се започват важни и отговорни дела. Възможни са трудности, проблеми от нищото и препятствия от всякакъв характер.

 12, 24 Октомври и 5 Ноември – Дните не са подходящи за особена активност. Не се препоръчват организиране на празнични мероприятия, а също така и за начало на лечение. Но пък са изключително подходящи за приключване на стари и недовършени работи и за правене на равносметки.

 Летящите Звезди през Октомври по секторите на дома

 Дадената прогноза за секторите на дома, Ви касаят само ако в тези сектори пребивавате прадължителна част от денонощието. Например местата, където спите или работите през деня. Входната врата също Ви интересува в кой от секторите на дома попада в този месец. Ако в по-лошите сектори Вие не се намирате през по-голямата част от времето си, то тогава тези сектори и Звезди на Вас няма как да Ви влияят. Рядко използвани помещения са тоалетните, баните или складове и килери.

 СЕВЕР

 Север през Октомври, както и преди е подходящ за правене на пари. Вие можете честичко да поседявате в този сектор, дори е препоръчително да работите и си почивате в този сектор. Има и малък недостатък, заради наличието на Звездата на болестите в този сектор. Възможни са леки отклонения от прогреса, ще има забавяне и временни застои на нещата или работите. За хората с нежно здраве Север през този месец не е препоръчителен. Възможни са здравословни проблеми. За защита в този месец можете да закачите метални вятърни звънчета или да поставите метални предмети. Те ще успокоят негативната енергия и ще я поемат и заземят.

 ЮГО ЗАПАД 

 Юго Запад е отличното място през този месец Октомври. Този сектор ще подпомага появата на бързи и ярки идеи, ще помага при учението и усвояване на нов материал с лекота. Тази комбинация от енергии  може да се нарече „умни деца”. Старайте се по-често да прекарвате време в този сектор – Юго Запад.

 ЮГ

 На Юг през този месец ще се разположи Звездата на Романтиката. При мъжете пребиваващи по-дълго в този сектор може да се появи младо момиче на хоризонта, а за жените – много по-възрастен ухажор. Юг също така ще бъде благоприятен за интелекта. Но са възможни и не до там благополучни последствия. Ако кухнята във Вашия дом е разположена на Юг, то бъдете внимателни с продуктите на храненето. Също така има вероятност и за увлечения по алкохол и други не до там здрави увлечения и удоволствия.

 ИЗТОК

 Изток е много подходящ за учения, романтика и креативизъм. Особена полза ще усетят хората с творчески професии. По-често се разполагайте в този сектор и мечтайте, мислете, творете!

 СЕВЕРО ИЗТОК

 Северо-Изток е неблагоприятен през Октомври. Тук се намира енергията, която води до конфликти с началството и с представителите на властта. За да се корегира тази енергия можете да поставите в този сектор кристали или други предмети, отнасящи се към стихията на Земята.

 ЗАПАД

 Запаo е изначално неблагоприятен през тази година. Ако, често Ви се налага да бъдете в този сектор, то в качеството на защита можете да поставите фън шуй средството „Вода, Сол и Монети”. За това средство съм говорила в предишни мои публикации. Потърсете и направете.

 СЕВЕРО ЗАПАД

Северо Запад през Октомври е неблагоприятен. Хората, които често се намират в този сектор през Октомври ще бъдат застрашени от кражби и порязвания с остри предмети. Жените е възможно да спорят помежду си. За корекция поставете в Северо Западния сектор съд със спокойна вода. Подсолете леко водата в съда и я доливайте през останалото време до края на месеца.

 ЮГО ИЗТОК

 Юго Изток през Октомври ще бъде много опасно място. Годишната Звезда на Болестите в този месец ще усили действието на месечната Звезда на неприятностите Жълтата Петица. Като резултат от това взаимодействие ще станат възможни много опаси заболявания. Затова, ако в този сектор се намира спалнята Ви, то ако е възможно преспивайте на друго място от къщата си. Особено това е критично за възрастни хора, бременни и хора със слабо здраве. Като защита, частично може да помогне фън шуй средството – „Вода, Сол и Монети”.

Поради сериозността на опастността през задаващият се месец, ще опиша отново това средство за защита.

Вода, Сол и Монети

 За да направим това средство за защита, ще са ни необходими следните вещи:

-         Бяла кръгла порцеланова или метална чиния;

-         Морска сол, около килограм;

-         Стъклен буркан или стъклен съд;

-         Шест жълти и една бяла монета и вода;

-         Чифт найлонови ръкавици.

Върху чинията, поставете буркана и го напълнете до две трети с морската сол. Долейте с вода. Солта, трябва да е изцяло под вода. Около буркана разположете шестте жълти и една бяла монета. Сложете ръкавиците на ръцете си и преместете фън шуй средството на необходимото за целта място. Доливайте вода в съда, когато се изпари. Буркана ще се покрие изцяло със сол във времето.

Не докосвайте съдовете, чинията или монетите с голи ръце. Това средство поема голямо количество негативна енергия и не е желателно да го докосвате с голи ръце. Затова при всяко преместване ползвайте ръкавици или кърпа. След приключване на действието на защитата, знайте, че цялото средство се изхвърля в кофите за смет. Нищо не трябва да остане в къщата. За следваща защита се прави ново средство.

РР: Не публикувах разположението на звездите за предходния месец, поради негативните аспекти които вещаеха. През изтичащият вече месец бяхме свидетели на две лунни, едно слънчево затъмнение и ретрограден Меркурий-разрушителя на бизнеса. Не исках да потискам своите читатели и потребители с лоши поличби. Слава на Вселената, че ни остави живи и здрави, да се радваме на нови и хубави дни. Всички виждаме в какво състояние е света в днешно време.

Предстои ни Огнено Куче. Все още заплахата не е отминала. Кучето е пазач, но е и боец, опасен противник. В комбинация с огъня, който от своя страна е покровител на електричеството, самолетите, влаковете и изобщо машините, не вещае нищо много добро. Огъня създава Земята. Земята от своя страна, както писах по-горе, не е от най-добрите стихии. Огъня, контролира Метала. Това са парите. Внимателни бъдете с финансите си, инвестирайте прецизно и не се подлъгвайте по лесни печалби. Правете избора си осъзнато и информирано!

Моля, читателите си да прочетат статията поне два пъти и да я разберат добре. Премерете със смартфона си посоките и вижте слабите и негативни посоки за месеца. Постарайте се да ги избягвате през този период, ако е възможно. Разместете легла, мебели. Звездата на Болестите през този месец е супер агресивна. Съхранете здравето, нервите и парите си.

Пожелавам Ви благоприятен фън шуй и не забравяйте да препоръчате статията на приятелите си. 

0
 • Гост
  Дарина Четвъртък, 08 Октомври 2015

  Здравейте.
  Моля да ми напишете възможни ли са активации/ритуали/ през този месец и къде,ако може подробно да ги опишете както досега.
  Благодаря предварително.

Коментирайте

Гост Неделя, 25 Август 2019