„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

Тайната на бразилското дупе

Публикувано от на в За жената /бизнес дама/
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 8949
  • Абонирайте се
  • Печат

Стегнати и повдигнати седалищни мускули са мечтата на всяка жена. За външният вид и форма на тази част от тялото отговаря големият седалищен мускул. Да повдигнем и стегнем този мускул се оказва достатъчно сложно.

 

В тази статия ще опиша най-ефективните упражнения, които, ще ви помогнат да стегнете седалищния мускул и да направите идеалното дупе.

Раз и два, повтори

Дадените упражнения са базови, но именно с тяхна помощ, Вие ще бъдете притежателка на  идеалното бразилско дупе. Някоя от читателките ни, ще каже, че тези упражнения ги е изпълнявала с години, но резултати и до ден днешен не са на лице. На тях, ние ще отговорим така: Значи сте ги изпълнявали неправилно. Защото при правилно изпълнение и систематични занимания след половин година вие ще имате отлични резултати. Тук е мястото да кажа, че дори и супер усилия да вложат, има изключения и някои от дамите няма да постигнат желаният резултат. Просто, защото генетично или торса е по-дълъг от краката, или самата структура на седалищния мускул е грацилна, т.е. при натоварване мускулатурата се намалява като обем а не се съкращава достатъчно, за да се получи така желаният обем. Тези дами и момичета, ще придобият видимо по-стегнат ханш, но на пипане, мускула ще бъде все пак леко отпуснат. Генетично е, и не е толкова страшно. Природа. Залагайте на другите си достойнства. Тези обаче, към които природата е била благосклонна, ще се сдобият с така желаното бразилско дупе. Да започваме:

1.      Столче. Дръжте гърба изправен, краката поставете на ширината на раменете. Стъпалата на краката са успоредни едно на друго. Приклякайте по този начин, все едно зад вас е поставен стол и вие искате да седнете на него. При това упражнение, тежестта на цялото тяло, трябва да се премести върху петите. Задръжте малко в крайната точка, която можете да достигнете и се върнете в изходна позиция.

2.      Присядания. Изпълнете присядането от точка едно, повдигнете се съвсем леко и изпънете десният крак с ходилото напред. Все още сте в положение клек. Преместете повдигнатият десен крак по диагонал вляво. Левият крак продължава да е сгънат в коляното. Повторете същото с другия крак. Упражнението е трудно, можете да си помагате в началото с опора, захванати с ръка за гърба на стол.

3.      Плие. Краката са на широчината на раменете. Съберете петите,  пръстите на краката са разгънати минимум на 45 градуса. Ако подготовката ви позволява, то разтворете пръстите и на 90 градуса, като балерина. Приклякайте в това положение, колкото можете по-дълбоко – желателно е, да е перпендикулярно на пода. След това започнете да повдигате петите от пода, задръжте и отпуснете. Важно: не трябва да се накланяте напред, стремете се положението на гърба да бъде перпендикулярно на пода.

4.      До стената. Допрете гърба до стената. Съберете петите и ги отделете от стената на разстояние 5-10 сантиметра. Спускайте се по стената до клекнало положение. Бедрата трябва да са успоредни на пода в края на клякането. След това изправете десния крак, като задържите дупето и бедрата притиснати към стената под ъгъл 90 градуса. Повторете упражнението с другият крак.

5.      Горе бедрата. Легнете по гръб. Изпънете краката перпендикулярно на пода.  Повдигайте бедрата, колкото можете по-високо, като зафиксирате за една секунда в крайно горно положение. Отпуснете , като се стараете дупето да не допира пода.

 

Всяко упражнение трябва да се изпълнява минимум 10 пъти в 2 или 3 серии.

 
0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Понеделник, 18 Ноември 2019