„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

Най-добрата тренировка на света

Публикувано от на в За жената /бизнес дама/
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 6971
  • Абонирайте се
  • Печат

Тази кардиотренировка ще се хареса на тези, които са уморени от тренировъчната зала и търсят нещо ново. А както на всички ни е известно, новото е добре забравеното старо.

 Ще ви са необходими точно пет минути и еден единствен инвентар – въже за скачане. Тези упражнения можете да направите и в стаята, и в парка, и на стадиона – навсякъде, където съществува малко свободно място. Въжето също не заема много място – лесно можете да го сложите дори и в джоба си.

Всичко е много просто: тези четири упражнения ще ви помогнат да стопите калории, да повишите издържливостта си и да заякнете мускулите на краката, ръцете, раменете и седалищната мускулатура. Тренировката се отнася към високо интензивните с интервали, което означава, че тя е максимално ефективна в борбата с наднорменото тегло. Нима са ви необходими още аргументи? Бързо вземете в ръце въжето и засичайте пет минути!

Ето и самата тренировка:

0:00 - 1:00 минута – За начало лека загрявка: спокойно без да бързате, скачайте на въжето със събрани и двата крака в продължение на  минута.

1:00 - 1:30 минута – В следващите 30 секунди увеличете темпото и се постарайте да скачате, колкото може по-бързо. Сменяйте краката по време на всеки скок: първо десния крак, след това левия.

1:30 - 2:00 минута - Почивка.

2:00 - 3:00 минута – След малката почивка отново увеличете темпото: през тази следваща минута, ще трябва да скачате на въжето така, все едно бягате на място (по време на всеки скок, единия крак трябва да е на пода, а другия да е повдигнат).

3:00 - 3:30 минута - Почивка.

3:30 - 4:30 минута – Последно упражнение от тренировката: поддържайки максимално възможното ви темпо, направете един скок в дясно, а следващия в ляво. Редувайте тези движения през цялата тази една минута.

4:30 - 5:00 минута - Почивка.

Ако първият път, тази тренировка ви се стори прекалено сложна, съкратете времето за изпълнение на упражнението, намалете го поне два пъти. От една минута, го направете на 30 секунди. Почивайте по-дълго. След два дни ще достигнете предложения от мен ритъм и вече няма да можете да се спрете!

Съвети: Дамите с по-богати форми да сложат възможно най-стегнатото си бельо. Дишането през времето на почивките, трябва да е дълбоко, поне в началото. Правете упражнението със спортни обувки, защото силиконовите въжета удрят жестоко през пръстите на краката, особено при достатъчно бързо темпо. При редовно изпълнение на тренировката, ще усетите ефекта още на първата седмица. Бъдете упорити и не спирайте, това са само пет минути дневно, а морето и ваканциите се задават на хоризонта. Подарете си увереност и добър тонус, Вашето тяло го заслужава!

Darsibg.com Ви пожелава сияйно здраве и успешен живот! 

0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Събота, 07 Декември 2019