„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

Фън Шуй прогноза за месец Май 2015

Публикувано от на в Фън шуй
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 6148
  • Абонирайте се
  • Печат

6 Май - 6 Юни – Месец на Металната Змия

 

 

Месец Май 2015 година ще премине под знака на Металната Змия според китайския слънчев календар.

 

Какво се включва в тълкуванието на образа на Металната змия? Това е късче скъпоценен метал, извлечен от недрата на планината. Металната змия е красиво, елегантно създание, притежаващо бърз и напорист характер. Тя съчетава в себе си качества от характера на достолепен мъдър човек и простотата и наивността на малко дете.

 

Под въздействие на тези енергии на месеца, хората ще проявят сходни черти в собствения си характер.

 

Според китайския слънчев календар, с месеца на змията, започва началото на лятото. Лятото се свързва със стихията Огън, и в този месец започва набирането на огнена сила. В този месец започва и заякването на стихията Метал. Ако тези стихии са полезни според картата Ба Цзи, то през Май може да се разчита на допълнителен късмет.

 

За хората, родени в ден със стихия Вода Ин и Вода Ян – Змията се явява техен Личен Благороден Помощник. Тези хора, през текущия месец Май ще разчитат на допълнителна поддръжка от страна на непознати хора.

 

Родените в Деня на Кучето, ще почувстват влиянието на Вълшебника на Любовта. Тяхната привлекателност и романтичен късмет ще се повиши през посочения месец.  

 

Змията е динамично и подвижно животно от класа на Пътешестващият Кон. Хората родени в годината или деня на Глигана, Заека и Козата, през този месец могат да станат малко по-подвижни и активни. При тях ще нарасне възможността да пътуват и пътешестват по лични или делови въпроси.

 

Разчетете своята карта Ба Цзи. Разгледайте, какви животни и елементи имате в стълбовете – Небесни и Земни. Това можете да направите на сайта 8Zi.ru . Наберете името и фамилията си, датата и часа на раждането си. Потвърдете отдолу под табличката, за да ви излязат имената на йероглифите и елементите на стихиите.

 

Пътешествия

 

През месец Май на Северо Изток прелита месечната звезда на неприятностите Петица Жълта. Поради това, през този месец не трябва да предприемате пътешествия в направление Северо Изток. Годишната звезда Петица Жълта, заема сектора Запад, така че и пътешествията на Запад, също не са удачни през този период.

 

Както вече знаете, това движение не касае придвижването в границите на града и околностите, преминаването до и от работното масто. Влиянието на Петица Жълта в тези случаи се игнорира.

 

Благоприятни дати

 

 7, 19, 31 Май – Тези дни са заредени с много силна активна енергия. Те са подходящи за позитивни дела, такива като подписване на договори, официални откривания на какво да е. Същите дни обаче, не са подходящи за заемане на нова длъжност, за свадбени ритуали или организиране на големи празненства. Енергията на тези дни е прекалено мощна и е възможно събитията да не протекат, така както са замислени.

Тези дати не са подходящи за родените в годината на Вола.

 

9, 21 Май и 2 Юни – Дните са подходящи за дългосрочни проекти. За всичко с което искате да се занимавате продължително и да получавате стабилни и надеждни резултати. Тези дни не са подходящи за отношения с противоположния пол, както и за лечение.

Тези дни са неблагоприятни за подените в годината на Заека.

 

15, 27 Май – Това са подходящи дни за официални церемонии, за откриване на бизнес, за покани на гости и пранични събития.

Датите не са подходящи за родените в годината на Петела.

 

Неблагоприятни дати

11, 13, 23, 25 Май и 4 Юни – Не се започват важни проекти и нова работа. Възможни са трудности, проблеми и всевъзможни препятствия.

 

16 и 28 Май – В тези дни не трябва да предприемате организиране на празнични мероприятия, също не трябва да започвате лечебни процедури. Но пък тези дни са прекрасни за завършек на стари дела и оценка на резултати. Можете да анализирате постижения, минали проекти и подобни дейности.

 

20 и 22 Май -  Дни без богатство. Неподходящи са за инвестиции и финансови въпроси от всякакъв характер. Не вземайте и не давайте кредити в тези дни.

  

Прогнози по секторите на дома

Тези прогнози са валидни, само ако често се намирате в един или друг сектор на вашия дом или работно място. Секторите в които спите или работите и сектора в който попада входната ви врата. Ако вие прекарвате незначително време в дадени помещения, в този случай енергията на тези сектори просто не ви влияе.

 

Север

В този месец сектора Север е благоприятен. Тук ще пребивава паричната звезда и енергията на младата любов. Ако е възможно използвайте този сектор за да „подмладите” отношенията си с противоположния пол. Бъдете по-често в този сектор, за да попиете положителната му енергия. В този сектор можете да разположите различни активни предмети, като мобилни телефони, постоянно движещи се предмети, музикални въртележки и други. Ако е възможно преместете работното си бюро в северния сектор, за да привлечете паричната енергия.

 

Юго Запад\

 

 Юго Запад през този месец, също е благоприятен. Тук паричните средства ще идват по нетрадиционен приятен и интересен начин. На хората пребиваващи в този сектор ще се случват радостни събития, възможни са и раждане на деца. За да получите тази плодотворна енергия, по-често се заседявайте в този сектор. Тук също ще бъдат полезни активни предмети и палене на свещи за активизиране на енергията в този сектор.

 

Изток

Ето един превъзходен сектор през този месец – Изток. Прекарвайки повече време м този сектор ще се радвате на чудесни интелектуални възможности и по-често ще ви навестяват нови и добри идеи. Ако желаете прекрасни взаимоотношения със семейството си, това е сектора в който трябва да прекарвате повече време с деца и близки. В офиса правете събрания в този сектор – Изток.

 

ЮГ 

 

През месец Май, агресивната енергия, ще се спотайва в Южния сектор. Тя ще ви кара да сте по-раздразнителни и непостоянни. Ако спалнята ви се намира в този сектор, сложете съд със спокойна вода и малко сол в нея, за да може все пак да смекчите негативното влияние. В южната част на офиса не провеждайте преговори, вероятни са скандали.

 

 Северо Изток

 

Северо Източният сектор през месец Май е неблагоприятен. През целият месец тук ще пребивава звездата на неприятностите Жълтата Петица. Възможни са конфликти с началници и болки в главата. За да избегнете скандали и грешки през този период, особено в отношенията с клиенти и доставчици, провеждайте срещите и разговорите по телефона в друг сектор. И за да смекчите въздействието на тази негативна енергия, поставете метален предмет в този сектор или специалното средство „Вода, Сол и монети”. (Върху метална или бяла кръгла чиния, поставете съд, който напълнете до 2/3 с морска сол. Залейте солта с вода и в течение на месеца доливайте. Около съда с вода разположете 6 жълти монети и една бяла. В края на периода, сложете ръкавици, не докосвайте съдовете с голи ръце и изхвърлете на боклука средството.)

 

Запад

 Както вече знаете Запазния сектор е неблагоприятен през цялата година. Поставете защитното средство „Вода, сол и монети” през цялата година. Ако входната врата се намира в този сектор, поставете метално звънче. Металният звук, ще смекчи негативната енергия.

 

Северо Запад

Северо Запад през месец Май е посредствен сектор. Тук ще пребивава енергията на скандалите и агресивното поведение. Възможно е да се увеличат необмислените постъпки, дори и проявата на нездравомислещ хазарт. Да внимават хората с лотарията, игрите за лесни печалби и т.н. За да корегирате тази неблагоприятна енергия, трябва да поставите в Северо Западния сектор червен предмет. Това може да е червен лист хартия, червена пътечка или ковьорче, плакат или рисунка.

 

Юго Изток

Юго Изток е сектор, който през месеца също не е много благоприятен. Тук присъства годишната звезда на болестите. Препоръчва се в този сектор да се постави китайска метална пееща камбанка или какъв да е метален предмет. През този месец, пребиваването в този сектор може да доведе и да неизяснени мисли и постъпки.

 

Ритуал "Активиране на Паричната звезда"

 Ритуала, както вече постоянните ни читатели знаят се състои в това, в определено време и в определено място да се запалят свещи. Свещите, може да са с различен цвят и големина. След ритуала, могат да се използват и за следващ такъв.

 

Ритуала се извършва на 10 Май в часа на Коня (според китайския слънчев календар във времето от 11:00-13:00, българско време 11:27 до 13:27). Това ще привлече парите към вас по какъв да е начин.

Мястото на активацията е: Юго Изток 2 или Юго Изток 3.

Датата не е подходяща за родените в годината на Дракона.

 

20 Май в часа на Петела (според китайския слънчев календар от 17:00-19:00, българско време 17:27 до 19:27)

Място на активацията – Юго Изток 2 или Юго изток 3

Датата не е подходяща за родените в годината на Маймуната 

 

След изтичане на посоченото време, свещичките се изгасват и както казах по-горе, могат да се използват за следваща активация. Времето се пресмята от слънчево в местно и вие го имате вече, то е за България. За други държави, трябва да се преизчисли.

Секторите за провеждане на ритуала се определят с налагане на шаблона 24 планини, върху плана на дома.

 

Ритуал „Птица падаща в гнездо”

 Ритуала се състоив това: Сяда се в нужния сектор от своя дом или офис и да се остане в това състояние до края на периода или два часа. Трябва да сте разположени към външната стена, възможно по-близо. Колкото по-близо до стената, толкова по-силно ще ви повлияе благоприятната енергия. Ритуала е свързан с ваше горещо желание за печалба от лотарията или нетрадиционно печелене на средства.

 

През времето в което седите на място, можете да работите или да позвъните на някого, свързан с вашето съкровенно желание. Можете да гледате телевизия или да прочетете книга и все пак от време на време си припомняйте вашето желание.

 

На 6 Май в часа на Кучето (според китайския слънчев календар от  19:00-21:00, българско време 19:27 до 21:27 часа). Мястото е Юго Източен сектор на дома или офиса.

 

На 27 Май в часа на Кучето (според китайския слънчев календар от  19:00-21:00, българско време 19:27 до 21:27 часа). Мястото е Юго Западен сектор на дома или офиса.

 

Ритуал "Разходка през Чудните врати"

 

На 13 Май в часа на Дракона (според китайския слънчев календар от  07:00-09:00, българско време 07:27 до 09:27 часа). Разходката в посока Юго Изток ще ви помогне да придобиете късмет в делата, свързани с документи и книжа. Благоприятно е за самореклама, за да може да покажете себе си в благоприятна светлина и да демонстрирате само най-добрите си качества. 

На 27 Май в часа на Дракона (слънчево време от 07:00-09:00, местно българско време 07:27 до 09:27 часа), разходка в посока Изток ще донесе късмет и ще способства за успех при сключване на договори и съглашения. Благоприятно за подписване на важни контракти.

 

Разходки за романтичен успех

 

На 14 Май в часа на Заека (слънчево време от 05:00-07:00, местно време 05:27 до 07:27 часа) е благоприятно да се направи разходка в Юго Източно направление от дома или офиса.

 

На 21 Май в часа на Петела (слънчево време от 17:00-19:00, местно време от 17:27 до 19:27 часа) е благоприятна азходка в Юго Западно направление.

 

Правилата за разходките през Чудесните врати, можете да прочетете в статията от предходния месец. Съблюдавайте местното българско време.

 

Успех и късмет на страниците на darsibg.com

 

 

0
  • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Понеделник, 22 Април 2019