„Не мога да ти кажа как да стигнеш,
мога само да ти покажа пътя"

Китайска мъдрост

7 упражнения за фигура на балерина

Публикувано от на в За жената /бизнес дама/
 • Размер на шрифта: По-голям По-малък
 • Посещения: 3904
 • Абонирайте се
 • Печат

При желание можете да развиете пластичност, гъвкавост или да се сдобиете с идеална осанка, ако изпълнявате упражненията по боди-балет (body-ballet) – хореография с елементи от аеробиката.

 


 

 1. Изправете гърба, приберете корема, брадичката изпъната, плавно вдигнете ръцете нагоре, като сложите дланите една над друга и отпуснете раменете. Левият крак изнесете назад и опрете на пръсти. Тялото е във формата на полумесец. Съберете краката в предишното положение, ръцете отпуснати, естествено, закръглете дланите на върха


 

 1. Съберете краката заедно, повдигнете се на пръсти, вдигнете дясната ръка, изтеглете тялото по посока на изпънатата нагоре ръка. Повторете упражнението, като смените ръката.

 

 1. Направете крачка напред с единия крак и сгънете краката в колената, протегнете тялото след ръката, като я изтеглите напред и леко надолу. Повторете, като смените местата на крака и ръката.

 

 1. Използвайте гърба на стола, като се държите за него с една ръка. Съберете петите заедно, а пръстите на краката са встрани. Свободната ръка е с отпусната длан над главата, леко закръглена. Бавно и плавно приклякайте, като отместите ръката встрани. Повторете, като смените ръката.


 

 1. Краката съберете заедно, извърнете главата настрани. Повдигнете едната ръка, сгънете я на нивота на гърдите. След това плавно я отпуснете и я изтеглете напред. Повторете същото с другата ръка.

 

 1. Съберете краката заедно, а пръстите раздалечете встрани. Повдигнете единия крак пред себе си, леко отпуснете тялото назад и изнесете едната ръка встрани. Леко сгънете ръката и обърнете дланта нагоре, а с другата ръка се дръжте за гърба на стола. Повторете, противоравно.

 

 1. Позицията е като в упражнение 6. Изпълнявайте полуприклякания, като наклоните тялото встрани. При това повдигнете ръка над главата и я сгъвайте в страната на наклона. С другата ръка се задържайте за гърба на стола. Повторете наклоните в другата посока.

 

Изпълнявайте тези упражнения пред огледало, напрягайте мускулите на бедрата и дупето. Направете по 10-20 повторения в едната и в другата посока.

Упражненията по боди-балет ще придадат на вашата фигура не само красиви очертания, но и грация, пластика, която няма да придобиете с помощта на фитнес или диета.

0
 • Напишете първият коментар :)

Коментирайте

Гост Неделя, 25 Август 2019